שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
בטטה וואדה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל הודי

 

רכיבים:

 

10 תפוחי אדמה

2 כוסות קמח חומוס

½ כוס שמן

1 כפית גרגירי חרדל

1 כפית כמון שלם

10 עלי קארי

½ כפית כורכום

¼ + 1 כפיות מלח

½1 ראשים של כוסברה

3 פלפלים ירוקים שלמים חריפים, חתוכים דק

¼ כפית פפריקה אדומה חריפה

מים לפי הצורך


אופן ההכנה:

 

1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד שהם מתרככים.  קולפים אותם, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערה נפרדת.

2. בסיר קטן, מחממים את השמן ומוסיפים את החרדל, הכמון, עלי הקארי, הכורכום, ½ כפית מלח, הכוסברה, הפלפלים הירוקים.  מערבבים היטב.

3. את תערובת התבלינים מוסיפים לקערת תפוחי האדמה ומערבבים היטב את כל התערובת.

4. צרים מהתערובת כדורים.

5. בקערה נפרדת מוסיפים את קמח החומוס, את יתרת המלח, את הכורכום, את הפפריקה החריפה ומים לפי הצורך ומערבבים עד לקבלת גוון אחדי.

6. מרתחים שמן במחבת הטיגון.

7. את הכדורים טובלים ומצפים היטב בתערובת החומוס ומטגנים עד לקבלת גוון זהוב.  חוזרים על התהליך עד לסיום טיגון כדורי התערובת.

 

 

 
רסולניק PDF הדפסה דוא
מתכונים - מרקים

מרק המובא אליכם היישר מהמטבח הרוסי.

 

 

רכיבים:

 

300 גרם בשר בקר

2 תפוחי אדמה בינוניים

2 גזרים

2 בצלים

150 גרם רסק עגבניות

4 מלפפונים חמוצים במלח בגודל בינוני

150 גרם גריסי פנינה

5 גבעולי שמיר

5 גבעולי פטרוזיליה

2 עלי דפנה

2 גבעולי סלרי

קורט פלפל אנגלי

 

אופן ההכנה:

 

לציר הבשר:

 

1. מכניסים את הבשר לסיר וממלאים מים.  מביאים לרתיחה ומנקים ת הקצף שנוצר מהבישול.

2. לאחר שרותח והמים נקיים מקצף,  מוסיפים גזר אחד, בצל שלם קלוף, עלי סלרי, פלפל אנגלי ועלי דפנה.  מנמיכים הלהבה ומבשלים כשעה וחצי, עד שהבשר מתרכך.   מסננים את הציר.

3. קוצצים לקוביות את הבצל ואת הגזר מגררים בפומפיה גסה.

4. מטגנים במחבת גדולה את הבצל עד שמזהיב.  מוסיפים את הגזר ומטגנים למשך כ 5 דקות.  מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.

5. חותכים את הבשר המבושל לקוביות ואת המלפוונים החמוצים לקוביות.

6. לסיר חדש יוצקים את ציר הבשר, מוסיפים את הגריסים ומבשלים למשך כחצי שעה.

7. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל.

8. מוסיפים לסיר את התערובת מהמחבת, את המלפפונים ואת חתיכות הבשר ומביאים הכל לרתיחה שלאחריה מכבים הלהבה.

9. מקשטים בשמיר ופטרוזיליה.  ניתן להוסיף כף שמנת חמוצה.

 

 

 

 
קוגל מאטריות ביצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

 

 

רכיבים:

 

400 גרם איטריות ביצים רחבות

1 כף מלח

½1 כוסות סוכר

4 ביצים, טרופות

1 כפית פלפל שחור

1 כפית קינמון

מעט שמן

 

אופן ההכנה:

 

1. מחממים מראש את תנור האפיה לחום של 150°.

2. בסיר עם מים רותחים ומעט מלח מבשלים את האיטריות לפי הגדרות היצרן.

3. בסיר גדול מחממים מעט שמן, מוסיפים כוס סוכר ומערבבים עד שנוצר מעין קרמל.

4. מוסיפים לסיר את האיטריות ומערבבים היטב.

5. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים, ½ כוס סוכר, פלפל שחור, מלח וקינמון. יוצקים על האיטריות ומערבבים היטב אך בעדינות.

6. משטחים בסיר את האיטריות, מנמיכים את הלהבה ומטגנים כרבע שעה, עד להשחמת השוליים.

7. מעבירים את הסיר לתנור האפייה ואופים במשך כשעתיים - שלוש.

 
בורקיטוס טורקי PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

 

רכיבים:

 

לבצק:

 

1 ק"ג קמח

1 כוס שמן

1 חבילת מרגרינה

1 כף מלח

1 כף סוכר

2 כוסות מים

 

למלית:

 

צרור תרד, שטוף ומיובש

גבינות מלוחות לפי הטעם וגם גבינה תהובה

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערת המיקסר מוסיפים את רכיבי הבצק ומערבלים עד שמקבל בצק אחיד וגמיש.

2. מוצרים מהבצק גליל וחותכים אותו לחתיכות שוות.

3. פותחים כל כדור ומוסיפים לתוכו מתערובת המילוי.  סוגרים את הבצק בצורת עיגול.

4. מכניסים לתנור שחום מראש לחום בינוני (180°) למשך 40 דקות.

 

 
דושפרה PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר


רכיבים:

 

לבצק:


1 ק"ג קמח

1 כף מלח

2 ביצים

2 כוסות מים

 

למילוי:

 

1 ק"ג בשר בקר, טחון

4 בצלים גדולים, מרוסקים

1 צרור כוסברה, קצוץ

מלח, פלפל שחור

 

למרק:


½ סיר מים רותחים

1 כף גדושה של מרק עוף

 

אופן ההכנה:

 

הבצק:

 

1. לקערה גדולה מוסיפים את הקמח ואת המלח ומערבבים היטב.

2. מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים ומוסיפים את הביצים.

3. לשים היטב עד שמתקבל בצק גמיש.  מכסים במגבת למשך מספר דקות שיתפח מעט.

 

המילוי:

 

1. לקערה בינונית מוסיפים את הבשר הטחון, מוסיפים את הבצלים, הכוסברה, המלח והפלפל ומערבבים היבט.

 

המרק:

 

1. מרתיחים את המים ומוסיפים את אבקת המרק.

 

הרכבת המנה:

 

1. מהבצק צרים עיגולים קטענים וממלאים אותם בכפית מהמלית.  סוגרים את הבצק בצורת צמה.

2. כשהמים בסיר רותחים, מכניסים את הכיסונים ומערבבים בעדינות יתרה.

3. כאשר הכיסונים צפים על פני המים ובעלי גוון לבנבן, מוציאים מהסיר.

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 4 מתוך 787