מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
2 קופסאות טונה מסוננת
2 תפוחי אדמה מבושלים
2 גזרים מבושלים
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים
חופן עלי כוסברה, קצוצים
חופן בצל ירוק, קצוץ
1 בצל בינוני, מגורר
4 ביצים
מעט פירורי לחם
מלח, פלפל שחור
מעט אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
1. בעזרת ממחה הפירה, מועכים את תפוחי האדמה והגזר.
2. מוסיפים את הקצוצים ומערבבים.
3. מוסיפים את הטונה המסוננת.
4. מוסיפים את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות.
6. מטגנים בשמן עמוק. |
|
מתכונים -
דברי מאפה
|
רכיבים:
1 ק"ג קמח טף
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערה את קמח הטף ומוסיפים בהדרגיות מים קרים ולשים כל הזמן עד שמתקבלת עיסה אחידה (לא קשה ולא רכה מידי).
2. מכסנים את הקערה במגבת לחה ומניחים בצד למשך לילה שלם.
3. לאחר שהבצק תפח והחמיץ מעט, יוצקים עליו מעט מים קרים ולשים שוב.
4. יוצקים ¾ ליטר מים רותחים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה דלילה (בעלת מרקם של פנקייק).
הערה: במידה והמים הרותחים לא מספיקים והבצק לא נהפך לתערובת, יש להוסיף מים קרים בהדרגה ולערבב עד שלא יוותרו גושים.
5. מכסים שוב את הקערה ומניחים בצד למשך כ - 6 שעות, עשד שהבצק יבעבע ויוציא קצף לבן.
בישול:
1. מחממים מחבת טפלון על להבה גבוהה. (או מחבת עבה אחרת).
2. יוצקים מעט שמן ובעזרת נייר סופג מורחים על המחבת.
3. בעזרת מצקת יוצקים מהבלילה למחבת (בדיוק כמו שמכינים פנקייק).
4. כשהבצק מתחיל לבעבע על המחבת, מכסים אותה למשך כדקה.
5. הופכים את הבצק לצידו השני, ממשיכים לבשלו ומוציאים לצלחת. חוזרים על התהליך עד לסיום התערובת.
|
מתכונים -
קינוחים ומנות אחרונות
|
רכיבים:
500 גרם אורז
1 ליטר חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם סוכר
קורט קינמון
קורט מחלב (Mahaleb)
קורט אניס, טחון
מעט שערות קדאיף
מעט דבש
אופן ההכנה:
1. לסיר בינוני מוסיפים את החלב, 130 גרם סוכר, האניס, המחלב, הקינמון ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את האורז ומבשלים במשך 30 דקות על להבה נמוכה.
3. מעבירים את התערובת לקירור למשך שלוש שעות (עד שהיא מתייצבת ומתקשה).
4. לקערת המיקסר מוסיפים את השמנת המתוקה ואת יתרת הסוכר ומקציפים לקצפת.
5. מוציאים את סיר האורז מהמקרר ומקפלים לתוכו את הקצפת עד שמתקבל הפודינג.
6. יוצקים מעט מהתערובת לקערות הגשה ומעטרים מעל במעט דבש, שיערות הקדאיף. (ניתן לעטר גם בצנוברים ובפיסטוקים).
|
|
מתכונים -
רטבים
|
רכיבים:
5 עגבניות, קלופות וקצוצות גס
5 כוסות ציר ירקות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית בהרט
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
4 שיני שום, קלופות וקצוצות
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר שטוח את שמן הזית.
2. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת התבלינים ומערבבים היטב.
4. יוצקים את ציר הירקות ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.
5. טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול. מנמיכים הלהבה ומבשלים במשך כ 25 דקות. |
מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
10 עלי מנגולד חלוטים
500 גרם אורז חצי מבושל
1 בצל, קצוץ
400 - 500 גרם בשר עגל טחון
½ כוס צנוברים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית אגוז מוסקט
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
רוטב עגבניות
אופן ההכנה:
1. לקערה בינונית מוסיפים את האורז, הבשר, הבצל הקצוץ והתבלינים ומערבבים היטב. מכניסים לקירור למשך כ - 40 דקות.
2. על משטח העבודה פורסים את העלים החלוטים, צרים מבעזרת הידיים מעט מהתערובת ומניחים במרכז כל עלה.
3. מגלגלים את העלה, כך שיעטוף את תערובת המילוי .
4. בסיר הבישול מחממים את שמן הזית ומוסיפים את רוטב העגבניות ואת ציר הירקות ומערבבים היטב עד שמתקבל מרקם אחיד.
5. מתבלים ומוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
6. מסדרים בעדינות את העלים הממולאים ברוטב העגבניות (מוודאים שהם טבולים בו) ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ 30 דקות כשהסיר עם המכסה.
|
|
|
|
|
דף 5 מתוך 787 |