שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
חליטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

scalding

 

רכיבים:

 

העלים אותם אנו רוצים לחלוט

מים רותחים

מחים קרים עם קרח.

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את העלים למים הרותחים למשך כדקה וחצי.

2. מוציאים ומעבירים לקערת המים הקפואים (על מנת להפסיק את תהליך הלחיטה).

 
פלאפל שרימפס PDF הדפסה דוא
מתכונים - דגים ופירות ים
falafel shrimp

רכיבים:

300 גרם שרימפס קריסטל, נקי וקצוץ
500 גרם אורז
150 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 שן שום, קלופה וכתושה
1 בצל גדול, קצוץ
1 כפית פלפל שחור
1 כף מלח
1 כף זעתר טרי
גרידה מ-2 לימונים
מעט אגוז מוסקט
שמן - לטיגון

לציפוי:

½ כוס קמח
3 ביצים טרופות
פירורי לחם

אופן ההכנה:

1. מוסיפים לסיר בינוני את החמאה ואת שמן הזית וממיסים.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמזהיב.
3. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
4. יוצקים בהדרגה את ציר הירקות ומערבבים. (יוצקים מעט, מערבבים, יוצקים עוד, מערבבים עד שמוסיפים את כל הציר).
5. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת השרימפס הקצוץ ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 10 דקות.
6. מסירים מהכיריים, מוסיפים את התבלינים ואת הפרמז'ן המגורר ומערבבים.    טועמים ומתקנים במידת הצורך תיבול.
7. מעבירים את התערובת למקרר למשך שש שעות לפחות (על מנת שהמסה תתייצב).
8. בעזרת הידיים צרים מהמסה כדורי פלאפל בגודל הרצוי,  כל כדור ייטבל בקמח, ביצה טרופה ופירורי לחם.
9. מחממים את שמן הטיגון ורק לאחר שרותח, מטגנים את כדורי הפלאפל עד שהם מזהיבים.
 
אורז יסמין PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

jasmine rice


רכיבים:

 

אורז יסמין

מים

 

אופן ההכנה:


1. לסיר הבישול מוסיפים את האורז ומעליו יוצקים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

  • על כל 1 כוס אורז, מוסיפים ½1 כוסות מים רותחים
2. לאחר שרותח, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך 20 דקות.
3. מסירים מהכיריים, משאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.

 
הכנת ציר ירקות PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

vegetablle stock


רכיבים:


3 ליטר מים

2 בצלים, חתוכים לחצאים

4 עלי דפנה

2 גזרים, חתוכים גס

½ צרור פטרוזיליה

½ כפית מלח

4 גרגירי פלפל אנגלי

 

אופן ההכנה:


1. מוסיפים את הרכיבים לסיר ומביאים לרתיחה.

2. לאחר שרתח,  מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך 45 דקות.

 
לביבות בטטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי



רכיבים:

 

4 בטטות בינוניות, קלופות

1 תפוח אדמה בינוני, קלוף

4 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים

4 כפות שמן זית

1 כוס פירורי לחם

75 גרם גבינה בולגרית 5%

2 כפות גבינת ריקוטה

מלח, פלפל, מעט טימין מיובש

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את הבטטות ותפוח האדמה לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים הלהבה ומבשלים עד שהם מתרככים.

2. שופכים את מי הבישול, מוסיפים את שמן הזית ומועכים למרקם של פירה.

3. מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

4. מרפדים את תבנית האפיה בנייר, מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת לביבות.

5. מחממים את תנור האפיה לחום בינוני (180°) ואופים במשך כחצי שעה.

 

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 6 מתוך 787