שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
סטייק יפני עם איטריות PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.

 

רכיבים:
1 נתח שייטל במשקל 600 גרם (אפשר גם 4 סטייקים במשקל 150 גרם כל אחד)
½ 1 כפות שמן צמחי
400 גרם אטריות יפניות יבשות (למשל סובה או סומן)
20 עלי נענע טריים
2 בצלים ירוקים, פרוסים

לרוטב:
3 כפות סוכר
3 כפות חומץ אורז
3 כפות יין מירין
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום טהור
½ כפית אבקת דאשי
1 צ'ילי אדום חריף, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.
2. מחממים את השמן במחבת וצולים את הבשר כשתי דקות מכל צד (דקה מכל צד אם משתמשים בסטייקים) עד לדרגת מדיום-רייר (או מקסימום דרגת מדיום).
3. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד לחמש דקות.
4. מערבבים את האטריות המבושלות עם הרוטב ומוסיפים את עלי הנענע והבצל הירוק. מחלקים את האטריות ל-4 קעריות עמוקות.
5. בסכין חדה פורסים את הבשר לפרוסות דקות ומניחים מעל האטריות. מגישים מייד.

 
סטייק טופו על מצע אטריות סובה וירקות PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

1 כוס מים
1 כפית אבקת דאשי
1 כפית סוכר
1 כפית מחית מיסו
3 כפות סויה בסגנון יפני
1 כף מירין
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות ג´ינג´ר טרי כתוש
300 גרם טופו מוצק
100 גרם אטריות סובה
1 כף שמן קנולה
צרור בק-צ´וי קצוץ גס
1 גזר חתוך לרצועות דקיקות וקצרות
תערובת של 2 כפיות קורנפלור וכף מים
1 בצל ירוק פרוס דק באלכסון

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את המים בסיר קטן, וממיסים בהם את הדאשי והסוכר.
2. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את המיסו. מערבבים עד שהוא נמס ומסירים מהאש.
3. מוסיפים את המירין, הסויה, שמן השומשום והג´ינג´ר ומערבבים.
4. חותכים את הטופו לגודל הסטייק הרצוי ומשרים בתערובת, מכסים ומצננים במקרר למשך שעה לפחות (הופכים את הטופו פעם אחת במהלך ההשריה).
5. מבשלים את אטריות הסובה במים רותחים במשך 4 דקות, שוטפים במים קרים ומסננים.
6. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה ומטגנים את הטופו (שומרים את המרינדה) כ-3 דקות על כל צד ומסירים מהאש.
7. מחממים ווק על להבה גדולה, מוסיפים את שמן הקנולה ומקפיצים את הבק-צ´וי והגזר כ-3 דקות. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים לווק את שארית המרינדה, מכסים ומבשלים 3 דקות נוספות. מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מערבבים ומבשלים עד להסמכה.
8. מוסיפים את הבצל הירוק ואת האטריות ומערבבים היטב שכל המרכיבים יתחממו היטב. מגישים את הטופו על מצע האטריות והירקות, ומוזגים מעט מהרוטב לזיגוג המנה.

 
איך מכינים סושי בבית PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

סושי צמחוני.

 


רכיבים:


4 דפי אצות

כוס אורז סושי

כוס מים

כף חומץ בן יין או בלסמי

½ כפית סוכר

½ כפית מלח

2 אבוקדו

2 גזרים


אופן ההכנה:


1. מבשלים את האורז בסיר מכוסה עם מים במשך כ-20 דקות. משאירים את הסיר סגור במשך 20 דקות נוספות.

2. מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח, מוסיפים לאורז ומערבבים היטב.

3. פורסים את האצות, ומניחים עליהן שכבה דקה של אורז. משאירים מהשוליים הרחוקים של האצה כ-4 ס"מ נקיים מאורז.

4. חותכים את הגזרים ואת האבוקדו לרצועות מוארכות (גפרורים).

5. ליד השוליים הקרובים של האצה מניחים רצועת גזר ורצועת אבוקדו לכל רוחב האצה ומגלגלים לאורך.

6. מרטיבים מעט את השוליים הרחוקים של האצה, כדי שיידבקו, ומהדקים.

7. פורסים את הגלילים ברוחב 2 ס"מ ומגישים קר.

 
איך מכינים סושי טמפורה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי



סושי Inside-outside.


רכיבים:


2 כוסות אורז עגול (אפשרי אורז ריזוטו)
כ- 10 אצות
6 כפות חומץ תפוחים
3 כפיות סוכר
1 כפית מלח
שומשום שחור או שומשום רגיל קלוי מעט במחבת
אבוקדו
מלפפון
סוג דג לבחירה : סלמון מעושן, סלמון טרי, נתחי אלסקה, שרימפס וכו'
ניילון נצמד


אופן ההכנה:

 

1. לשטוף את האורז ולייבש לחצי שעה במסננת.
2. לערבב את האורז בסיר עם כפית סוכר וחצי כפית מלח, להוסיף 3 ורבע כוסות מים.
3. להרתיח ואחר כך לבשל על אש קטנה. להסיר מהאש ולהניח כ- 10 דקות על השיש הקר עם מכסה סגור.
4. להעביר את האורז לקערה שטוחה וגדולה. לחמם את החומץ 2 כפיות הסוכר הנותרות וחצי כפית המלח הנותרת במיקרו-גל. לשפוך על האורז ולערבב בקלילות על מנת לא למעוך את האורז.
5. להרטיב את הידיים ולנער, לקחת אורז ולפזר על האצה, להשאיר 1 ס"מ ריק בקצה האצה. (לא למעוך את האורז). לפזר מעט שומשום על כל האורז. לחתוך חתיכת ניילון נצמד ולהצמיד לאורז.
6. להפוך את האצה כשהאורז כלפי מטה. לשים רצועת מלפפון, רצועת אבוקדו ורצועת דג.
7. לגלגל את האצה ולשים לב לא לגלגל את הניילון בפנים. לחתוך את הרול עם הניילון עליו ואחר כך להפריד ומהחתיכות.

 
איך מכינים סושי PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי



רכיבים:


אורז סושי מבושל בטמפרטורת החדר (אורז עגול)
כמה עלי נורי שיובשו מעט
מלפפון פרוס לגפרורי אורך דקיקים
גזר פרוס לגפרורי אורך, חלוט לדקה במים רותחים ומקורר
אבוקדו קלוף ופרוס למקלות אורך בעובי חצי ס"מ
מחצלת סודרי

להגשה:


רוטב סויה מאיכות טובה
2 כפות וסאבי מעורבבות עם כפית או שתיים מים
3 כפות ג'ינג'ר כבוש


אופן ההכנה:


1. מניחים את מחצלת הסודרי על משטח עבודה יבש. מכינים קערה עמוקה עם מי ברז.
2. מניחים דף נורי על המחצלת.
3. מרטיבים ידיים בקערה ומנערים מעודפים. לוקחים חופן אורז ומועכים אותו מעט. מניחים את האורז תוך כדי מעיכה והחלקה, בחלקו הקדמי של דף הנורי. מיישרים ומתאימים את גודל האורז לשליש הקדמי של הנורי. מרטיבים ידיים מידי פעם לפי הצורך.
4. מניחים במרכז האורז את הגזר, המלפפון והאבוקדו, לכל רוחב האורז. שוטפים ידיים (היפנים מנגבים במגבת) ואוחזים בקצה המחצלת ומגלגלים החוצה, בכיוון ההפוך לגופנו, עד ששני קצוות האורז נפגשים וסוגרים על המלית. מהדקים בעזרת המחצלת את חלקי האורז, אך לא חזק מידי כדי שהסושי לא יתקבל דחוס וסתמי.
5. מרטיבים שתי אצבעות במים ומסמנים את קצה עלה הנורי. מעט המים האלו ידביקו את חלקי האצה האחד לשני וכך הסושי לא ייפתח. מגלגלים עד הדבקה, משחררים מהמחצלת ומניחים על מגש שטוח ויבש.
6. חותכים את הגלילים, בעזרת סכין חדה, לקטעים בעובי של כ- 5 ס"מ.

 
«התחלההקודם771772773774775776777778779780הבאסיום»

דף 780 מתוך 787