שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
סום טאם - סלט פפאיה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

½ ק"ג פפאיה אורגנית ירוקה קלופה
8 תרמילי לוביה חתוכים למקטעים של כשישה ס"מ
12 עגבניות שרי חצויות
4 שיני שום בינוניות
פלפל צ´ילי אדום
כ-20 גר´ בוטנים קלויים קצוצים
6 כפות נאם פלה (רוטב דגים)
מיץ מלימון וחצי
8 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

1. חורצים את הפפאיה לאורך בסכין, וחותכים לרצועות דקות בעזרת קולף.
2. במכתש ועלי כותשים את שיני השום עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את הלוביה והצ´ילי הפרוס וכותשים קלות למחצה.
3. מוסיפים את רצועות הפפאיה וכותשים כשתי דקות (פעילות כתישת הפפאיה עוזרת לרצועות לספוג את מגוון הטעמים). מוסיפים את רוטב מי הדגים, את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לכתוש כדקה נוספת. טועמים ומשלימים תיבול.
4. מוסיפים את עגבניות השרי וכותשים לשתי דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה מפזרים את הבוטנים מעל ומגישים.

 
נצרי במבוק בטעם חמוץ-חריף PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

3 כפות ציר ירקות
2 כפות רוטב סויה בהיר
1 כף מיץ לימון
½ כפית סוכר
1 כפית אבקת צ'ילי
180 גרם נצרי במבוק חתוכים לרצועות דקות
1 כף אורז גרוס

לקישוט:
1 שאלוט קצוץ דק
עלי כוסברה

אופן ההכנה:
1. במחבת מחממים את הציר, רוטב הסויה, מיץ הלימון, סוכר ואבקת צ'ילי.
2. מביאים לרתיחה ומוסיפים את נצרי הבמבוק ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את האורז, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה.
4. מקשטים בשאלוט ובכוסברה ומגישים.

 
נודלס עם עוף ובוטנים PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

להקפצה:
400 ג' אטריות אורז
300 ג' חזה עוף חתוך לרצועות דקות
1 בצל סגול פרוס דק
¼ ראש כרוב פרוס דק
3 שיני שום כתושות
1 ג'ינג'ר קלוף ומגורר באורך 1.5 סנטימטר
2 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
1 כוס מרק עוף (ציר מוכן או מאבקה)
2 כפות סוכר חום

להגשה:
בצל ירוק קצוץ באלכסון
½ צרור עלי כוסברה קצוצה
100 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס
1 לימון חתוך לאורכו לארבעה פלחים, מנוקה מגרעינים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן. לאחר גמר הבישול, מעבירים אותן לסיר עם מים רותחים למשך שעה.
2. מחממים בווק או במחבת כבדה את השמן. מטגנים את השום והג'ינג'ר תוך כדי ערבוב כדקה, מוסיפים את העוף וכעבור שתי דקות גם את הירקות.
3. מקפיצים יחד את העוף והירקות דקה נוספת. מוסיפים לווק את נוזלי התיבול והסוכר.
4. מקפיצים עד שהירקות מתרככים מעט. מעבירים לצלחת הגשה.
5. מפזרים מעל את הבצל הירוק, הכוסברה והבוטנים. מגישים מיד עם הלימון בצד.

 

 
מרק מיסו PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.


רכיבים:
8 כפות (כ-200 גרם) מיסו כהה או בהיר
2 כפיות גדושות (כ-40 גרם) דאשי (ציר מרק דגים יפני)
300 גרם טופו טרי חתוך לקוביות
50 גרם אצות-ים למרק

אופן ההכנה:
1. מרתיחים 8 כוסות מים. מוסיפים למים את הדאשי ומרתיחים שנית.
2. מכבים את האש ומוסיפים תוך כדי בחישה 8 כפות מיסו ואחר מכן את הטופו.
3. לפני ההגשה מפזרים על המנות את האצו

 
מרק יפני צח PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:

2 גזרים קטנים, חתוכים לקוביות
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
3 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד)
2 פטריות שיטאקו מיובשות
300 גרם עצמות עוף או גרונות
חתיכה של אצת קומבו (7-6 ס"מ)
2 ליטר מים

אופן ההכנה:
שמים בסיר גדול את חומרי המרק ומכסים במים עד לגובה הירקות.
מבשלים כשעה ומסננים.

 
«התחלההקודם781782783784785786787הבאסיום»

דף 781 מתוך 787