שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
בקר/דג בטמפורה חריפה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:
נתח בקר או עגל לסטייק (שייטל, פילה, סינטה), או פילה דג טרי שמתאים לטיגון (דניס, לברק, אנטיאס)
קמח טמפורה או קמח טופח, לקימוח
1 כוס בלילת טמפורה
1 כף טוגראשי (תערובת שבעת התבלינים), או לפי הטעם
שמן לטיגון עמוק
רוטב סויה לטבילה

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבשר לפרוסות בעובי של5  מ"מ. חותכים את הדג, עם העור, לרצועות רוחב בעובי 1 ס"מ.
2. מחממים את השמן לחום גבוה מאוד (180-190 מעלות). מוסיפים את הטוגראשי לבלילה וטורפים קלות.
3. מקמחים את פרוסות הבשר או רצועות הדג בשכבה דקה של קמח, טובלים בבלילה ומטגנים עד שהבלילה זהובה ופריכה (2-3 דקות).
4. מוציאים את הבשר או הדג בכף מחוררת למסננת ואז מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
5. מגישים מיד עם רוטב סויה לטבילה, אפשר עם מעט טוגראשי לתוספת חריפות.

 
בלילת טמפורה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:


1 כוס מים קרים מאוד או סודה
1 כוס קמח טמפורה, או: 2/3 כוס קמח תופח עם 1/3 כוס עמילן תירס (קורנפלור) ו-1 חלבון


אופן ההכנה:


1. מניחים בקערה 3/4 עד 1 כוס מי קרח. מוסיפים את קמח הטמפורה, או את הקמח התופח עם הקורנפלור והחלבון.
2. טורפים בעדינות במקלות אכילה סיניים או במטרף ידני. הבלילה צריכה להתקבל במרקם מעט סמיך יותר משמנת מתוקה.
3. אם יש צורך, מדללים בעוד מעט מים.

 
איך מכינים טמפורה PDF הדפסה דוא
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

רכיבים:


1 כוס מים קרים מאוד או סודה
1 כוס קמח טמפורה, או: 2/3 כוס קמח תופח עם 1/3 כוס עמילן תירס (קורנפלור) ו-1 חלבון


אופן ההכנה:


1. מניחים בקערה 3/4 עד 1 כוס מי קרח. מוסיפים את קמח הטמפורה, או את הקמח התופח עם הקורנפלור והחלבון.
2. טורפים בעדינות במקלות אכילה סיניים או במטרף ידני. הבלילה צריכה להתקבל במרקם מעט סמיך יותר משמנת מתוקה.
3. אם יש צורך, מדללים בעוד מעט מים.

 
אננס מתובל ברוטב חלב קוקוס PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

הכמויות מיועדות להכנת 4 מנות.


רכיבים:
½ אננס גדול מוצק
1 בצל בינוני
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שמן
1 כף כוסברה קצוצה
2 כפיות כמון
1 כפית אבקת צ´ילי או 1 צ´ילי טרי פרוס
1 כוס חלב קוקוס
3 תרמילי הל כתושים
3 יחידות ציפורן בשלמותן
1 מקל קינמון קטן
1 כפית מלח
1 כפית סוכר דקלים

אופן ההכנה:

1. מקלפים את האננס וחותכים לאורכו ל-3-2 פרוסות. מוציאים את הליבה וחותכים פרוסות לרוחב הפרי.
2. מטגנים בשמן את הבצל והשום על להבה בינונית עד הבצל מתרכך ומתחיל להזהיב. מוסיפים את הכוסברה, הכמון והצ´ילי ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את האננס ומערבבים היטב. מוזגים פנימה את חלב הקוקוס ושאר התבלינים. יש להמשיך לערבב ללא הפסקה עד שחלב הקוקוס מגיע לנקודת רתיחה. משאירים על אש נמוכה לדקות ספורות (ללא מכסה) עד שהאננס מתרכך. מגישים עם אורז.

 
איך מכינים את האורז לסושי PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

האורז המשמש לסושי הינו אורז עגול מיוחד. לעולם, אבל לעולם לא להשתמש באורז רגיל או באורז להכנת ריזוטו (למרות מראהו הדומה).

 

מצרכים :

1 כוס אורז
1 וחצי כוסות מים.
2 כפות חומץ אורז מתובל
או :
2 כפות חומץ אורז , קורט מלח , כפית מירין (או כפית סוכר)

אופן ההכנה:

1. שוטפים את האורז היטב היטב במסננת או בכלי , מספר פעמים עד
שהעכירות של המים יורדת בצורה דרסטית

2. משרים את האורז למשך 15-20 דקות במים. שופכים את המים , ומסננים היטב.

3. לתוך סיר מכניסים את האורז + כוס וחצי מים. מתחילים בלהבה גבוהה עד לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה , ללהבה קטנה ביותר ,מכסים , וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כ – 20 דקות. כל זמן הבישול אין צרך לערבב או לגעת באורז.

5. האורז מוכן כאשר המים התאדו , והוא דביק במקצת (אך אינו עיסתי). טעמו את האורז לפני כיבוי הלהבה.

6. מוציאים מהסיר , לתוך כלי. מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב. לעולם לא להוסיף את החומץ כשהאורז עדיין בסיר.

7. ממתינים עד שהאורז יתקרר (אורז חם , אפילו פושר , יקמט את האצה).

 

 
«התחלההקודם781782783784785786787הבאסיום»

דף 784 מתוך 787