שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
מתכון אורז לסושי PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

האורז המשמש לסושי הינו אורז עגול מיוחד. לעולם, אבל לעולם לא להשתמש באורז רגיל או באורז להכנת ריזוטו (למרות מראהו הדומה).

 

מצרכים :


1 כוס אורז
1 וחצי כוסות מים.
2 כפות חומץ אורז מתובל
או :
2 כפות חומץ אורז , קורט מלח , כפית מירין (או כפית סוכר)


אופן ההכנה:



1. שוטפים את האורז היטב היטב במסננת או בכלי , מספר פעמים עד
שהעכירות של המים יורדת בצורה דרסטית

2. משרים את האורז למשך 15-20 דקות במים. שופכים את המים , ומסננים היטב.

3. לתוך סיר מכניסים את האורז + כוס וחצי מים. מתחילים בלהבה גבוהה עד לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה , ללהבה קטנה ביותר ,מכסים , וממשיכים לבשל על אש קטנה במשך כ – 20 דקות. כל זמן הבישול אין צרך לערבב או לגעת באורז.

5. האורז מוכן כאשר המים התאדו , והוא דביק במקצת (אך אינו עיסתי). טעמו את האורז לפני כיבוי הלהבה.

6. מוציאים מהסיר , לתוך כלי. מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב. לעולם לא להוסיף את החומץ כשהאורז עדיין בסיר.

7. ממתינים עד שהאורז יתקרר (אורז חם , אפילו פושר , יקמט את האצה).

 

 
אורז וירקות מוקפצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:
2 כפיות רוטב דגים
10 פטריות שלמות
3 כפות שמן
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
3-4 כפיות שיני שום
2 כפיות ג´ינג´ר כתוש
2 גזרים קצוצים
12 פרחי ברוקולי חתוכים
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
3 כוסות אורז לבן או חום מבושל

לרוטב:
1 כף רוטב סויה
1 כפית יין אורז סיני לבישול ("שאוסינג")
½ כפית סוכר דקלים
1 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. משרים את הפטריות במים רותחים במשך 15 דקות, מייבשים ומשאירים בצד ½ כוס ממי הפטריות.
2. מסירים את רגלי הפטריות, סוחטים מהן את הנוזל המיותר ופורסים כל פטרייה ל-5 פרוסות.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
4. מרתיחים שמן בווק ומטגנים את הפטריות, הבצלים, השום והג´ינג´ר במשך דקה. מוסיפים את תערובת הרוטב, את הגזרים, הברוקולי, הפלפל והאפונה. מטגגנים הכל יחד כ-3 דקות.
5. מוסיפים את האורז המבושל וממשיכים לטגן עד שכל המרכיבים מעורבבים היטב. מוסיפים את מי הפטריות ומערבבים היטב.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-4 דקות נוספות.

 
איך מכינים ירקות מוקפצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - צמחוני

רכיבים:


2 כפיות רוטב דגים
10 פטריות שלמות
3 כפות שמן
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
3-4 כפיות שיני שום
2 כפיות ג´ינג´ר כתוש
2 גזרים קצוצים
12 פרחי ברוקולי חתוכים
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
3 כוסות אורז לבן או חום מבושל

לרוטב:
1 כף רוטב סויה
1 כפית יין אורז סיני לבישול ("שאוסינג")
½ כפית סוכר דקלים
1 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום


אופן ההכנה:


1. משרים את הפטריות במים רותחים במשך 15 דקות, מייבשים ומשאירים בצד ½ כוס ממי הפטריות.
2. מסירים את רגלי הפטריות, סוחטים מהן את הנוזל המיותר ופורסים כל פטרייה ל-5 פרוסות.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
4. מרתיחים שמן בווק ומטגנים את הפטריות, הבצלים, השום והג´ינג´ר במשך דקה. מוסיפים את תערובת הרוטב, את הגזרים, הברוקולי, הפלפל והאפונה. מטגגנים הכל יחד כ-3 דקות.
5. מוסיפים את האורז המבושל וממשיכים לטגן עד שכל המרכיבים מעורבבים היטב. מוסיפים את מי הפטריות ומערבבים היטב.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-4 דקות נוספות.

 
לביביות תפוחי אדמה ואפונה PDF הדפסה דוא
מתכונים - מאכלים לחנוכה

רכיבים:

3 תפוחי אדמה מבושלים

שתי כוסות אפונה קפואה מופשרת.

1 כוס סולת

1 כפית שום

½ כפית פלפל שחור

1 כף פפריקה

1 כפית בהרט

½ כפית כורכום

1 כפית מלח

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות – מטוגנים מראש

2 ביצים

 

אופן ההכנה:

להכניס את תפוחי האדמה לקערה ולמעוך לפירה.

להוסיף את שאר המוצרים מלבד הסולת ולערבב בעדינות.

ליצור לביבות בגודל הרצוי.

לקמח כל לביבה בסולת ולהדק היטב.

לטגן בשמן.

להגיש עם יוגורט, לימון ועירית

 

 
איך מכינים לביבות בטטה PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

לביבות בטטה, כבד עוף ברוטב פירות יער


רכיבים:


1 בטטה קלופה, חתוכה גס ומבושלת
2 כפות סויה
1 כפית צילי מתוק
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
1 ק"ג כבד
שקית זילוף חד פעמית וצנטר (פיה)  עגול גדול
¾ כוס קמח



לרוטב פירות היער:


100 גרם אוכמניות מיובשות
100 גרם תות שדה מיובש
100 גרם חמוציות
1 כוס יין אדום יבש
½ כוס סוכר



אופן ההכנה:


1. לבשל את הבטטה במים עד לריכוך.

2. לסנן ולהשאיר את הבטטה במסננת עד שהיא מתקררת לחלוטין (ניתן להכין יום לפני ולהשאיר במקרר).

3. להניח בקערה את הבטטה, להוסיף סויה, צילי, מלח, פלפל שחור וקמח . לערבב ולמעוך בעזרת היד.

4. להכניס לשקית זילוף וליצור לביבות .

5. לטגן במחבת עם שמן או חמאה.

6. לכבדים – להניח בתבנית, לטבל בשמן, פלפל ומלח.

7. לאפות כ10 דקות בתנור חם בחום של 230 מעלות.

8. לרוטב  – בסיר להניח את הפירות, כוס יין אדום יבש, סוכר, להביא לרתיחה ולבשל כ-10 דקות. לצנן.

 
«התחלההקודם781782783784785786787הבאסיום»

דף 785 מתוך 787