מתכונים -
מאכלים לחנוכה
|
לביבות בצל
רכיבים:
5 בצלים קצוצים
½ 1 כוסות מים קרים
2 כוסות קמח
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית מלח
¼ כפית כורכום
1 כפית סוכר
2 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
להכניס את כל המוצרים לקערה ולערבב עד לקבלת מרקם חלק, סמיך ונוזלי.
ליצור לביבות ולטגן בשמן עמוק.
|
|
מתכונים -
מאכלים לחנוכה
|
לביבות בצל
רכיבים:
5 בצלים קצוצים
½ 1 כוסות מים קרים
2 כוסות קמח
4 כפות קורנפלור
3 ביצים
1 כפית מלח
¼ כפית כורכום
1 כפית סוכר
2 אבקת אפיה
אופן ההכנה:
להכניס את כל המוצרים לקערה ולערבב עד לקבלת מרקם חלק, סמיך ונוזלי.
ליצור לביבות ולטגן בשמן עמוק.
|
מתכונים -
סלטים
|
רכיבים:
250 גרם בורגול דק שטוף היטב ומסונן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 צרור קטן של נענע קצוץ דק
2 לימונים
3-4 מלפפונים חמוצים
1 פלפל אדום קצוץ
6 כפות שמן זית
1 כפית מלח
100 גרם אוכמניות מיובשות
אופן ההכנה:
1. להכין גרידה מ-2 הלימונים.
2. להכניס את כל המרכיבים לקערה, להוסיף מיץ לימון (מ-2 הלימונים), להוסיף שמן, מלח ולערבב היטב. |
|
מתכונים -
חלבי
|
רכיבים:
למלית:
1 קופסת דפי לזניה
½ ק"ג חצילים קלויים על האש
1 קופסה פטה כבשים
1 קופסה גבינה לבנה 5%
3 כפות קמח
½ כוס מים
לרוטב:
1 קופסה עגבניות מרוסקות - 500 גר'
2 כפות תערובת תבלינים לפיצה
4 כפות שמן זית
1 כוס מים
1 כפית מלח
צרור קטן בזיליקום קצוץ
100 גרם גבינה צהובה מגורדת – לא לערבב ברוטב
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל חומרי המלית בקערה.
2. בקערה נפרדת לערבב את החומרים לרוטב.
3. לסדר דפי לזניה על תבנית , למרוח מעליהם כ-1/3 מתערובת המילית , לשים מעל דפי לזניה ושוב מילוי, דפי לזניה ושוב מילוי עד להשלמת המילוי.
מעל להניח עוד שכבת דפי לזניה ומעליהם לשפוך את הרוטב.
4. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת.
5. להכניס לתנור שחומם לטמפרטורה בינונית (180º) למשך כחצי שעה. |
מתכונים -
דגים ופירות ים
|
רכיבים:
4 דגי לברק במשקל 500 גר' כל אחד, מפולטים
½ ק"ג צדפות
½ 1 כוס יין לבן יבש
1 כוס חלב קוקוס 3 כפיות סוכר חום 2 כפיות צ'ילי עשבי תיבול מלח פלפל שמן
אופן ההכנה:
-
לרוטב: מוזגים למחבת את היין, מוסיפים את הצדפות, עשבי התיבול, מלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה - 5 דק'.
-
מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה נוספתו צמצום הרוטב - 5 דק'. מוסיפים את הצ'ילי והסוכר ומביאים לרתיחה - דקה. במשך כל בישול הרוטב יש לנער את המחבת.
-
הכנת הדגים: משמנים מעט מחבת גדולה ומטגנים את הדגים טיגון קל (2 - 3 דק' מכל צד) קודם את הבטן ואח"כ את הגב.
-
אופן ההגשה: מניחים לכל סועד 2 פילטים - מוצלבים האחד מעל השני ומוזגים מעל מעט מהרוטב. מקשטים בשולי הצלחת עם הצדפות.
|
|
|
|
|
דף 786 מתוך 787 |