שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
חביתה PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

 

רכיבים:

 

2 ביצים

קורט מלח

קורט פלפל

1 כף מים או חלב

2 כפיות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

1. שוברים את הביצים לקערה ובעזרת מזלג או מטרפה  טורפים אותן.

2. מוסיפים את החלב/מים, את המלח והפלפל וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מחממים את שמן הזית במחבת. כשהשמן חם מאוד, יוצקים את התערובת למחבת.

4. לאחר שהחביתה נקרשת, הופכים בעזרת מרית את החביתה לצידה השני. לאחר דקת טיגון מוציאים מהמחבת.

 
ביצים ממולאות PDF הדפסה דוא
מתכונים - כללי

 

רכיבים:

 

4 ביצים קשות, קלופות

½ כפית חרדל (חלק, ללא גרגירים)

½ כף מיונז

¼ כפית פלפל שחור

מעט שמיר טרי

מעט זיתים שחורים/ירוקים, פרוסים

 

אופן ההכנה:

 

1. חותכים את הביצים לחצאים ומוצאים את החלמון, כך שתיווצר מעין סירה. מניחים את החלמונים בקערה נפרדת.

2. מוסיפים לקערה את המיונז, החרדל והפלפל ומועכים עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.

3. מכניסים את התערובת לשק זילוף ומזליפים מהתערובת לחצאי הביצים.

4. מעטרים מעל מעלי השמיר ומפרוסות הזיתים.

 
סלט ביצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - סלטים


הצעת הגשה.


רכיבים:

 

4 ביצים קשות, קלופות

¼ צרור בצל ירוק, חתוך דק.

1 כף מיונז

½ כפית ממרח חרדל (ללא גרגירים)

¼ כפית פלפל שחור

קורט מלח

קורט פפריקה חריפה


אופן ההכנה:


1. חוצים את הביצים הקשות וחותכים לקוביות (לפי הגודל הרצוי).

2. לקערה בינונית מוסיפים את הביצים, הבצל הירוק,  המיונז, החרדל והתבלינים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

 

 

 

 
קצת על ביצים PDF הדפסה דוא
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

 

בישראל, ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של ביצים המשווקים ממשקים שונים וע"י ספקים שונים.

הביצים מסומנות על פי גודלן ומוטבע עליהן המועד האחרון לשיווק והמועד האחרון לשימוש כאשר הן נשמרות בקירור.

 

גודל הביצה מסומן באותיות לועזיות.


S - ביצה קטנה במשקל של עד 53 גרם.

M - ביצה בינונית במשקל הנע בין 53 - 63 גרם.

L - ביצה גדולה במשקל הנע בין 63 - 73 גרם.

XL - ביצה ענקית בעלת משקל העולה על 73 גרם.

 

מספר נקודות חשובות לשימוש בביצים:

 

1. לאחר רכישתן, יש לאחסן במקרר.

2. על גבי קליפת ביצה שאינה מבושלת קיימים חיידקים רבים מאוד. לאחר נגיעה בביצים לא מבושלות או באריזות הביצים, מומלץ לרחוץ היטב ידיים בסבון לפני שנוגעים בסוג מזון אחר.

3. אין לרחוץ במים ביצים שאינן מבושלות. קליפת הביצה בעלת נקבוביות. רחיצה במים עלולה להחדיר את החיידקים שעל גבי הקליפה לתוך הביצה.

4. מומלץ להשתמש בביצים בנות 7 ימים ממועד ההטלה. אם הביצים טריות מידי, הקליפה נדבקת לחלבון הביצה וקשה לקלפו.

 

איך יודעים אם הביצה טרייה ?

 

כשהביצה טרייה, ניתן בקלות להפריד בין החלבון (הלבן) לחלמון (הצהוב). ככל שהביצה טרייה יותר, החלבון סמיך יותר והחלמון ממוקם גבוה יותר (בשבירת הביצה).

אם החלמון נראה כאילו הוא שוקע ומתמוסס ומתאד עם החלבון, סימן שהביצה אינה טרייה ואין להשתמש בה.

 

 

 

 

 
מתכון מסבחה PDF הדפסה דוא
מתכונים - אוכל טבעוני



רכיבים:

 

¼1 כוסות גרגירי חומוס, שהושרו במים במשך לילה

1 כוס טחינה גולמית

4 חצילים (ארוכים ככל שניתן)

6 שיני שום, קלופות וכתושות

מיץ מ - 2 לימונים גדולים

מלח

 

תוספת מעל המסבחה:

 

2 פלפלים חריפים, ללא גרעינים, קצוצים דק

¼ כוס מיץ מלימון טרי

½ כוס שמן זית

6 שיני שום, קלופות וכתושות

½ כוס פטרוזיליה, קצוצה

 

אופן ההכנה:

 

1. שוטפים היטב במי ברז את גרגירי החומוס ומכניסים אותם לסיר בישול. מכסים במים טריים. מבשלים ומביאים לרתיחה.

2. בעזרת כף, מוציאים את הקצף הלבן שנוצר. לאחר שכל הקצף הוצא, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעה לערך, או עד שגרגירי החומוס רכים.

3. על להבת הכיריים או על גריל, קולים את החצילים עד שהם נהיים רכים וקליפתם מתפחמת. שוטפים מיד מתחת למי ברז ותוך כדי מקלפים מהם את הקליפה.

4. קוצצים דק את החצילים ומוסיפים לקערה בגודל בינוני. מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, המלח והשום ומערבבים היטב.

5. מוסיפים מעל את גרגירי החומוס ומערבבים בעדינות.

6. בקערה נפרדת מערבבים היטב את רכיבי התוספת. מוסיפים את התוספת על מנת החומוס והחצילים ומגישים.

 

 

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 9 מתוך 787