מתכונים -
אוכל טבעוני
|
רכיבים:
1 כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
מעט מלח
שמן קנולה, לטיגון
לטמפורה:
2 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור, גרוס
½1 כוסות קמח טמפורה
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות עירית, קצוצה
½1 כוסות בירה לבנה (אנו השתמשנו בבירה מסוג מכבי/גולדסטאר)
אופן ההכנה:
1. לקערה בינונית מכניסים את רכיבי הטמפורה ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.
2. את פרחי הכרובית מכניסים לסיר עמוק, מוסיפים את המלח ומכסים במים. מביאים לרתיחה. לאחר שרותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ - 20 דקות. מסננים את מי הבישול.
3. במחבת עמוקה מחממים את שמן הקנולה.
4. טובלים את פרחי הכרובית בתערובת הטמפורה (יש לטבול היטב, כדי שהטמפורה תעטוף את כרובית) ומטגנים, עד להזהבה.
5. מוציאים, סופגים את עודפי השמן ומגישים.
מומלץ להגיש בליווי טחינה.
|
|
מתכונים -
דברי מאפה
|
כמעט בכל בית יהודי מסורתי וחילוני, מכירים את המסורת של אכילת חלה בשולחן אורחת הערב החגיגית בשישי. לרוב נהוג להגיש חלה קלועה וטרייה. ומה יותר טעים מחלה שזה עתה יצאה מן התנור והיא טריה ופריכה? המתכון לחלת שבת שלפניכם משיג חלה עם טעם יוצא מן הכלל בזכות שילוב תמצית וניל בעת הכנת החלה .
רכיבים:
0.6 גרם שמרים טריים
15 מ"ל מים חמים
0.6 גרם מלח
2 גר' סוכר לבן
4 מ"ל שמן צמחי (קנולה, זית, שמן לבישול)
2 ביצים
25 גר' קמח
0.8 מ"ל מים קרים
כפית סוכר וניל או תמצית וניל
0.6 גרם שומשום
-
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השמרים במים החמים עם הסוכר. מניחים בצד ל-5 דק'.
2. כאשר מופיע מעט קצף על פני המים, מוסיפים את המלח, השמן והביצה לקערה ומערבבים היטב.
3. מוסיפים באיטיות את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר התערובת נהיית קשה מדי לערבוב, מקמחים את משטח העבודה ומוציאים את הבצק אליו.
4. לשים את הבצק במשך 8 - 10 דק' ומעבירים לקערה משומנת היטב. הופכים את הבצק שישומן מכל צדדיו, מכסים במגבת ומתפיחים עד אשר הבצק מכפיל את גודלו.
5. מוציאים ומשטחים את הבצק. צובטים ממנו 2 - 3 חתיכות ומגלגלים אותן לצורת חבל דק. קולעים מכל החבלים צמה גדולה ואת הקצוות מצמידים מתחת. מניחים לחלה לתפוח עד אשר האמצבע משאירה שקע קטן כאשר לוחצים על הבצק.
6. מחחמים תנור לחום גבוה (200°). בינתיים, מערבבים בקערה, את הביצה הנוספת, מים ותמצית וניל. מברישים את חלקו העליון של הבצק על כל קצוותיו ומפזרים מעל גרגרי שומשום.
7. מכניסים את החלה לאפייה של 35 - 40 דק' עד שהבצק משחים.
לגיוון, ניתן לבצוע קצה אחד מן החלה, לעטוף בנייר כסף ולשרוף מעט בתנור. ניתן להגיש את הבצק הזה בזמן ששאר הלחם נאפה.
|
מתכונים -
דברי מאפה
|
מי אמר שפיצה חייבים לעשות רק בתנור אבן גדול או תנור אפייה? במתכון לפיצה המיוחד שלפניכם, את הבצק של הפיצה מכינים בדרך המסורתית, אך את אפיית הפיצה עושים בדרך יוצאת דופן- על הגריל. הטעם יוצא בהחלט ייחודי וניתן להגיש גם את הפיצות הקטנות הללו כמנה ראשונה.
הכמויות המוצגות במתכון זה מתאימות להכנת 8 פיצות קטנות.
רכיבים:
½3 כוסות קמח לבן (יתכן כי תצטרכו מעט יותר במהלך הלישה)
1 שמרים טריים
כפית סוכר
½1 כפיות מלח
¼1 כוסות מים רותחים
¼ כוס שמן
רוטב לפיצה
ירקות ותוספות לפי הטעם (בצל, תירס, פטריות, פלפלים, אננס..)
גבינת מוצרלה, מגוררת
מעט קמח לקימוח משטח העבודה
מעט שמן להליך הצלייה
אופן ההכנה:
1. מחחמים גריל פחמים או גריל גז לחום בינוני (180º).
2. מערבבים יחד בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח עם המים הרותחים. מערבבים היטב במשך כדקה את כל הרכיבים הללו ומתחילים להוסיף בהדרגה קמח עד שהבצק נהיה רך. (על הבצק לקבל צורה כדורית ומרקם טיפה דביק).
3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים אותו היטב למשך 5 דק' עד שהוא נהיה מקומח ואלסטי.
4. מחלקים את הבצק ל - 8 חלקים. באמצעות טפיחות קלות או מערוך משטחים את הבצק לעיגולים של 20 ס"מ. (הם לא חייבים להיות בצורה מעגלית מושלמת).
5. מברישים את קצוות עיגולי הבצק בשמן משני הצדדים ומעבירים לגריל לאפייה ראשונית. כאשר הצד התחתון משחים, הופכים את הבצק באמצעות מלקחיים ארוכות. לאחר השחמה קלה גם של הצד השני, באמצעות מלקחיים ארוכות, מוציאים את הבצק הצידה לנייר סופג.
6. מורחים מעט רוטב על הצד המושחם יותר של הבצק, ומניחים מעל את התוספות. חשוב שלא להגזים בתוספות ובורטב כדי שלא יהיה קשה להעביר את הפיצה לגריל ולהוציא אותה כאשר מוכנה. חיזרו על הפעולה עם כל 7 הבצקים האחרים.
7. כאשר הבצק מוכן עם הרוטב והתוספות מעבירים להשחמה נוספת של 3-4 דק'. מניחים לצד התחתון להשחים יותר וכאשר הגבינה מבעבעת מוציאים החוצה מן הגריל. מגישים טרי ורותח מן הגריל! |
|
מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
3 ק"ג פרגיות, תבקשו מהקצב שיחתוך את הנתחים לשישליק
½ כוס שמן
½ כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
¼ כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. בקערה עמוקה מערבבים את השמן, המלח, הפפריקה המתוקה והחריפה והכמון.
2. מכניסים את השישליק, מערבבים היטב בעזרת הידיים (שהשישליק יטבל במטבל).
3. מכסים את הקערה ומשהים בטמפרטורת החדר למשך 3 שעות לפחות.
4. משפדים את השישליק וצולים במשך כדקה על כל צד. |
מתכונים -
סלטים
|
רכיבים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
1 בצל, קצוץ דק
1 גבעות כוסברה, קצוץ דק
1 כפית מלח
5 כפות שמן זית כתית מעולה
3 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
½ כף אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
קורט כמון (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת עמוקה ומאדים את הבצל והשום, עד לריכוך.
2. מוסיפים את הפטריות, הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים היטב ומאדים במשך כ-5 דקות.
3. מוסיפים את הפפריקה, המלח, אבקת המרק והכמון, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה במשך 7 דקות.
|
|
|
|
|
דף 10 מתוך 787 |