שתפו בפייסבוק
 
הרשמה
מתכונים
מתכון עוגיות מלוחות PDF הדפסה דוא
מתכונים - עוגיות

 

 



רכיבים:

 

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

½ חבילת מרגרינה

1 כוס שמן

1 כף גדושה של מלח

½1 כוסות מים פושרים

 

אופן ההכנה:


1. מוסיפים את הרכיבים לקערת המיקסר ובעזרת וו לישה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה.

2. צרים מהבצק שנוצר כדורים וכל כדור מגלגלים לצורת נקניק.

3. סוגרים את קצוות הנקניק,  מורחים בביצה ומפזרים מעל מעט סומסום.

4. מסדרים את העוגיות על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) עד להזהבה. 

*  ניתן לעטר בסומסום שחור, קצח.

 
פשטידת בשר PDF הדפסה דוא
מתכונים - בשר

 

רכיבים:

 

½ ק"ג בשר עוף/הודו, טחון

7 ביצים

4 תפוחי אדמה

2 בצלים, קצוצים

מיץ מ - ½ לימון

½ כפית אבקת אפיה

½ כפית כורכום

1 כפית אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

1. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שמתרככים.

2. מועכים לפירה ומתבלים ב ¼ כפית כורכום,  ½ כפית אבקת המרק, הפלפל והמלח.

3. במחבת בינונית מטגנים חצי מכמות הבצל עד להשחמה ומוסיפים לפירה.  מוסיפים את אבקת האפיה ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.

4. בקערה נפרדת טורפים  5 ביצים ויוצקים לתערובת תפוחי האדמה.

5.  את יתרת הבצל מטגנים קלות ומוסיפים את הבשר הטחון.  מתבלים ב ½ כפית אבקת המרק, ב ¼ כפית הכורכום, במלח ובפלפל ומבשלים עד שהבשר נהיה מבושל.

6. על תבנית האפייה מניחים שכבה מהפירה, מעליה שכבה מתערובת הבשר ומעליה שכבה נוספת של פירה.

7. טורפים את 2 הביצים הנותרות ומברישים את שכבת הפירה העליונה.

8. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180º) ואופים במשך כ 15 - 20 דקות.

 
מתכון לחלה מתוקה PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

 

רכיבים:

 

½ ק"ג קמח לבן

¼ כוס שמן

1 ביצה

25 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

מים

 

לציפוי:

 

1 ביצה טרופה

מעט סומסום

2 כפות גרגירי פרג

 

 

אופן ההכנה:

 

1. מתסיסים את השמרים עם מים חמים.

2. מערבבים בקערה את רכיבי הבצק (ואת השמרים המותססים) ולשים במשך כעשר דקות.  מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.

3. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים.   כל כדור לשים ויוצקים ממנו רצועה עבה.

4. משלושת הרצועות יוצרים צמה .

5. מניחים את החלה על נייר האפיה ומתפיחים לחצי שעה נוספת.

6. מברישים בעזרת הביצה הטרופה ומפזרים מעל מהשומשום והפרג.

7. אופים בחום בינוני (180°) במשך כ 35 דקות.

 

 
מתכון לחם פסטו PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

 

רכיבים:

 

לבצק:

 

½1 כוסות קמח לבן

½1 כוסות קמח מלא

½1 כוסות שמרים יבשים

3 כפות שמן זית

1 כפית מלח

1 כוס מים

1 כף סוכר

 

לפסטו:

 

1 חבילת פטרוזיליה

4 כפות אגוזי מלך

4 שיני שום

½ כוס שמן זית

מלח, פלפל

1 ביצה טרופה - להברשה

 

 

אופן ההכנה:

 

1. לקערה בינונית מוסיפים את רכיבי הבצק ולשים כעשר דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

2. מכסים במגבת לחה ומשהים בצד כשעתיים לצורך התפחה.

3. לקערת מעבד המזון מוסיפים את רכיבי הפסטו וטוחנים.

4. מרדדים את הבצק ומורחים במרכזו את ממרח הפסטו.  מגלגלים את הבצק עד לקבלת צורת חלה.

5. מניחים בתבנית האפייה ומתפיחים למשך כחצי שעה נוספת.

6. מברישים את החלה בביצה הטרופה.

7. אופים בחום בינוני (180º) למשך כ 35 דקות.

 

 

 
פיתה מתובלת PDF הדפסה דוא
מתכונים - דברי מאפה

 

רכיבים:

 

6 פיתות טאבון (לא אפויות)

½ כוס שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום טריות, קלופות ומעוכות

2 כפות תערובת תבלינים מיובשים

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה את שמן הזית, הפפריקה, השום ותערובת התבלינים.

2. בעזרת מברשת מברישים מהתערובת כל פיתה.

3. מכניסים את הפיתות לתנור לחום גבוה (200º) ואופים במשך כ 5 דקות.

 

 

 

 
«התחלההקודם12345678910הבאסיום»

דף 2 מתוך 787