רכיבים:
1 קילו דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות (כ- 3 סמ')
שמן או גהי (חמאה מזוקקת) לטיגון
2 בצלים בינוניים, פרוסים לחצאי לפרוסות
2 שיני שום, מעוכות
1 כפית ג'ינג'ר, מגורר
2 פלפלונים, קצוצים
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים
1 כפית זרעי כמון, טחונים
1 כפית זרעי חרדל שחור
½ כפית כמון
300 מל' שמנת מתוקה
250 גר' עלי תרד שטופים
3 עלי קארי
חופן כוסברה, קצוצה
שקדים פרוסים וקלויים, לעיטור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים את בצלים עד שהם מזהיבים.
2. מוסיפים ג'ינג'ר, שום, פלפלונים ותבלינים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים דלעת ושמנת.
3. מבשלים בסיר מכוסה כ – 20 דקות עד שהדלעת מתרככת.
4. מוסיפים את עלי התרד וממשיכים לבשל ללא מכסה תוך כדי בחישה מדי פעם (כדי לצמצם את הרוטב) עד שעלי התרד מתרככים (כ – 5 דקות).
5. לפני ההגשה מפזרים את השקדים הקלויים.
|