גולאב ג'אמון הדפסה
מתכונים - אוכל הודי

 

מאכל הודי מתוק הטבול בסירופ

 

רכיבים:

 

לכדורים:


450 גרם אבקת חלב

½ שקית אבקת אפיה

1 כוס קמח לבן/קמח תופח

½  כפית מלח

2 גביעי שמנת חמוצה

50 גרם גהי/ חמאה

2 כפיות הל טחון

גהי/מרגרינה לטיגון


לסירופ:


5 כוסות מים

5 כוסות סוכר

5 טיפות מי ורדים


אופן ההכנה:


1. לקערה גדולה מוסיפים את רכיבי הכדורים, מערבבים היטב ומתחילים בפעולת הלישה במשך כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק. (ניתן להוסיף חלב לדילול התערובת/קמח לעיבויה).

2. מגלגלים לכדורים קטנים של כ- 2 ס''מ קוטר ומשהים בצד למשך כ - 30 דקות.

3. לסיר קטן מוסיפים את רכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. מנמיכים הלהבה למינימלית, מערבבים ומבשלים במשך 6 דקות.

4. בסיר נוסף ממיסים גהי/חמאה בגובה של 5 - 6 ס''מ ומנמיכים לאש בינונית.

5. מטגנים את הכדורים תוך כדי גלגול הכדור בגהי /חמאה המומסת, עד להשחמתם. סופגים את עודפי הגהי /חמאה ומעבירים בעודם חמים לסירופ המחומם.

6. עם סיום טיגון כל הכדורים והעברתם לסירופ המחומם, שופכים את הסירופעל הכדורים.

 

 



חפשו מתכון נוסף: