ירקות כבושים הדפסה
מתכונים - סלטים

רכיבים:

 

כרוב חתוך לרצועות עבות

כרובית מפורקת לפרחים

גזר פרוס לעיגולים - אפשר גם לרצועות(כל גזר לחתוך לאורך ל-4 חלקים)

גבעולים בשרניים של סלרי עלים

עלי סלרי - הרבה

המון שום

פלפל אדום חתוך לחתיכות רחבות

פלפל ירוק (רגיל,מהסוג הגס) חתוך לחתיכות רחבות

תערובת תבלינים לצורך החמצת ירקות:

150 גרם גרגרי פלפל אנגלי-שלמים

150 גרם גרגרי פלפל שחור - שלמים

150 גרם גרגרי חרדל

50 גרם גרגרי כוסברה

150 גרם עלי דפנה - לכתוש אותם לא דק מדי אבל גם לא עבה מדי

פלפלוני צ'ילי קטנים - לפי רצונכם

אופן ההכנה:


1. להכניס את הירקות לקערה גדולה ולזרות עליהם מלח גס.

2. לערבב בעזרת הידיים.

3. להניח להם לעמוד שעתיים על מנת שיגירו נוזלים.

4. מכינים צנצנת גדולה ומתחילים להכין "שכבות": שום, חופן לא גדושה של תערובת תבלינים,ירקות עלי סלרי. שוב: שום,תערובת תבלינים,ירקות,עלי סלרי, וכך הלאה עד שהצנצנת מתמלאת עד למעלה. אפשר להוסיף פלפל אחד חריף.

5. למלא את הצנצנת במים עד המקום שבו הצנצנת מתקמרת. מהמקום הזה ואילך מוסיפים חומץ רגיל עד הסוף.

6. סוגרים את הצנצנת ומנערים.

7. פותחים את הצנצנת - דוחפים אצבע למים וטועמים על מנת לבדוק אם זה מספיק מלוח. (אם לא - להוסיף עוד מלח לפי הטעם).

8. הצנצנת אמורה לעמוד במקום מואר (לא שמש ישירה). זמן החמצה אידיאלי הינו שבוע וחצי – שבועיים.



חפשו מתכון נוסף: