קנלוני במילוי חצילים הדפסה
מתכונים - פסטה



רכיבים:


200 גרם קמח

מעט מלח

2 ביצים

שמן זית

מעט גבינת פרמז'ן מפוררת

100 גרם יוגורט סמיך

 

למילוי:


2 חצילים

½ כוס שמן זית

50 גרם גבינת פטה, מפוררת

מלח


לרוטב:


3 כפות שמן זית

1 שן שום

1 ראש חסה ערבית, שטוף ופרוס דק

מלח

3 כפות יין לבן יבש


אופן ההכנה:


הבצק:


1. שמים את הקמח, המלח, הביצים וכפית שמן בקערת מעבד המזון ומפעילים עד שנוצרים פירורים. מוציאים את הפירורים למשטח העבודה. אוספים את הפירורים בכפות הידיים לכדור ולשים לפחות 6 דקות. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר כשעה.


המילוי:


1. פורסים את החצילים ואחר כך חותכים לקוביות קטנות. מחממים כחצי מכמות השמן בסיר ומוסיפים את החצילים. מערבבים, ואחרי שהחצילים ספגו את השמן, מערבבים ומוסיפים את השמן הנותר. מוסיפים מלח ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כחצי שעה, עד שהחצילים רכים מאוד. מצננים. מרסקים שני שליש מהחצילים במעבד המזון למחית, מעבירים לקערה, ומוסיפים את הקוביות הנותרות ואת הגבינה.

2. לשים את הבצק שוב כ – 2 דקות, ומחלקים ל – 4. לוקחים חלק אחד, ומכסים את החלקים הנותרים בניילון. מרדדים את הבצק במכונת פסטה לעלה ארוך. מתחילים את הרידוד ברווח הגדול ביותר של המכונה, ומעבירים את העלה שוב ושוב במכונה תוך הקטנת הרווחים, עד לדרגה החמישית. חוצים את העלה לאורכו. ממשיכים כך עם שאר חלקי הבצק. מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים. מבשלים את העלים במים הרותחים כ – 3 דקות (בכמה פעמים), מוציאים ומניחים על משטח העבודה. חותכים כל עלה למלבנים ברוחב 7 – 8 ס"מ.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית חסינת חום במעט שמן זית. מניחים את המילוי על מלבני הבצק ומגלגלים לגלילים. מניחים את הגלילים בתבנית, יוצקים עליהם מעט שמן זית, זורים מעט גבינת פרמזן, מכניסים לתנור ואופים 15 דקות, עד שהגלילים זהובים.


הרוטב:


1. מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את שן השום. מוסיפים את החסה, היין והמלח ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים.


ההגשה:


1. מחלקים את הרוטב לצלחות הגשה. מניחים כמה קנלוני בכל צלחת. יוצקים על הרוטב ועל הקנלוני מעט יוגורט ומגישים.



חפשו מתכון נוסף: