מתכונים -
דברי מאפה
|
רכיבים:
500 גרם קמח (¾ 3 כוסות) 1 שקית אבקת אפייה ¾ כף מלח 300 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה 30 גרם גבינה צהובה מגוררת 30 גרם גבינה בולגרית מפוררת 250 גרם גבינה לבנה כחושה ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה שומשום לקישוט 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור (רק בתנור טורבו) לחום גבוה (200 מעלות). 2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. 3. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה לתערובת קלילה ואוורירית. מוסיפים את 3 סוגי הגבינות, ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה. 4. מעצבים כדורים בקוטר 5 ס´מ, ומניחים במרווחים מעל לתבניות האפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום מעל. 5. אופים כ-16 דקות, עד שהבוייקוס בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על רשת, ולאחר 2 דקות, מעבירים אותם לרשת לצינון מלא.
|
|