בוייקוס הדפסה
מתכונים - דברי מאפה

רכיבים:

500 גרם קמח (¾ 3 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
¾ כף מלח
300 גרם מרגרינה בטעם חמאה, רכה
30 גרם גבינה צהובה מגוררת
30 גרם גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם גבינה לבנה כחושה
ביצה טרופה ב-1 כפית מים, להברשה
שומשום לקישוט
2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור (רק בתנור טורבו) לחום גבוה (200 מעלות).
2. מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. בקערת מערבל מקציפים את המרגרינה לתערובת קלילה ואוורירית. מוסיפים את 3 סוגי הגבינות, ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבלים מעט, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעצבים כדורים בקוטר 5 ס´מ, ומניחים במרווחים מעל לתבניות האפייה. מברישים בביצה טרופה, ומפזרים שומשום מעל.
5. אופים כ-16 דקות, עד שהבוייקוס בצבע זהוב בהיר. מצננים בתבנית על רשת, ולאחר 2 דקות, מעבירים אותם לרשת לצינון מלא.



חפשו מתכון נוסף: