מאפה תרד הדפסה
מתכונים - דברי מאפה



רכיבים:


לבצק:


4 כוסות קמח

30 גרם שמרים טריים (להמיס בכוס מים פושרים + כף סוכר עד להתססה)

1 כפית מלח

5 כפות שמן זית (לא שמן אחר)

1 ביצה

כוס מים פושרים


למילוי:


1 ק"ג תרד טרי (שטוף ומנוקה מחלקים קשים). ניתן להשתמש גם בתרד קפוא

1 ביצה

200 גרם גבינת פטה

150 גרם גבינת קשקבל

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית שטוחה פלפל שחור או לפי טעם אישי


לציפוי:


1 ביצה טרופה

שומשום או קצח


אופן ההכנה:


הבצק:


1. ללוש את כל המרכיבים יחד לבצק רך וגמיש , לשמן ידיים היטב לסיום לעטוף את הבצק בשמן. להניח להתפחה עד להכפלת הנפח.

2. ללוש שוב את הבצק , ולהחזיר להתפחה נוספת.


המילוי:


1. לקצוץ את התרד בעזרת סכין , להניח בסיר מכוסה במים ומעט מלח. להרתיח כ 10 דקות, לצנן ולסחוט מנוזלים בעזרת מסננת.

2. להוסיף ביצה , לפורר את גבינת הפטה, לגרד את גבינת הקש קבל, לטבל במלח ופלפל.


המאפה:


1. לחלק את הבצק ל כ- 26 כדורים. לשמן את משטח העבודה עליו מונחים הכדורים. לפתוח כל כדור בעזרת הידיים ולמלא במילוי. לסגור היטב , כשפתח הסגירה כלפי מטה.

2. להניח על נייר אפיה. להבריש מעט בביצה. לזרות שומשום או קצח.

3. לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ- ¾ שעה ואפילו פחות.



חפשו מתכון נוסף: