חלה קלועה עם תפוחים, סילאן וקינמון הדפסה
מתכונים - דברי מאפה


הכמויות מיועדות להכנת 2 חלות.

 

רכיבים:

 

¼ כוס צימוקים כהים
2 כוסות מים
500 גרם קמח מלא
½ כף שמרים יבשים
½ כף מלח
¼ כוס סילאן
2 תפוחים,  חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סיידר תפוחים
כפית קינמון
4 כפות שמן זית
3 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
3 כפות מים
שומשום

 

אופן ההכנה:


1. מכניסים את הצימוקים לקערה, מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, סוגרים במכסה  ומשרים למשך 24 שעות.

2. בקערה רחבה מערבבים קמח ושמרים, מוסיפים תפוחים, סילאן, סיידר וקינמון ומערבבים היטב.

3. מהקמח וממי ההשריה יוצרים בצק.

4. מתחילים בתנועות לישה ומוסיפים מעט מים פושרים במידת הצורך. מכסים במגבת ומניחים למשך לחצי שעה.

5. מוסיפים מלח ושמן ולשים שלוש דקות, עוטפים במגבת ומניחים לשעה וחצי.

6. מקמחים משטח נוח לעבודה, מגלגלים בעדינות את כדור הבצק ומחלקים לשישה חלקים שווים. קולעים שתי חלות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. מתפיחים במשך שעה וחצי נוספות. מדללים 3 כפות קורנפלור ב 3 כפות מים, מורחים על החלות להברקה ומפזרים שומשום.

8. מכניסים לתנור חם מאוד. מנמיכים את החום ל-190 מעלות ואופים כ-30 דקות עד שהחלות זהובות ושחומות בתחתיתן.

9. מוציאים ומצננים על רשת.

 




חפשו מתכון נוסף: