לביבה חמה ומתוקה הדפסה
מתכונים - מאכלים לחנוכה

לביבות תפוחי אדמה.


הכמויות מיועדות להכנת 6 מנות.  130 קלוריות ליחידה.

 

רכיבים:

 

6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים טחתוכים לקוביות

2 ביצים

1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות

1 שן שום, כתושה

חופן פטרוזיליה, קצוצה דק

מלח, פלפל שחור

3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

1. מבשלים במים ומלח את תפוחי האדמה והבטטה (במשך 20 דקות),  מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.

2. מועכים את תפוחי האדמה והבטטה, כמו פירה,  (חשוב שלא למעוך מידי, אלא להשאיר מעט גושי).

3. מקררים מעט את התערובת ומוסיפים את הביצים, השום, הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.

4. מחממים את שמן הזית במחבת טפלון, לוקחים מעט מהבלילה,  וכשהשמן חם מטגנים.

5. מוציאים מהמחבת ומניחים הלביבה על גבי נייר סופג.  סופגים את עודפי השמן.

* מומלץ לשים מעל ללביבה יוגורט עיזים.

 

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: