מתכונים -
בשר
|
רכיבים:
2 חזות עוף – כ350 גרם יחד
½ בצל קצוץ דק
6 פטריות שמפניון קצוצות דק
1 פטריית יער קצוצה דק
1 כפית אבקת מרק פטריות
1 כפית שטוחה מיונז קל + 1 כפית שמן זית- לערבב יחד
2 כפות פירורי לחם
1 כפית שמן לטיגון הבצל
אופן ההכנה:
- לטגן את הבצל בכפית שמן עד שיתרכך.
- להוסיף הפטריות למחבת למשך 2 דקות,
- להוסיף לתערובת: מרק פטריות המורכב מכפית אבקת מרק פטריות + ½ כוס מים רותחים, לבשל יחד ½ דקה ולסגור האש.
- שוטפים תחת מים זורמים את חזה העוף. מניחים חזה פתוח על משטח העבודה.
- שמים ½ מהתערובת של הפטריות על צד אחד. ולקפל אותו "קיפול - ספר".
- מורחים תערובת של מיונז + שמן זית שכבה קלה על הצד החיצוני
- טובלים את החזה המקופל (בצד המרוח) בפירורי לחם , מורחים את הצד השני וטובלים גם אותו בפירורי לחם.
- לרסס תבנית אפייה בתרסיס שמן,
- לאפות ללא כיסוי בתנור כ ¾ שעה, להפוך לצד השני עוד ¼ שעה .
|
|