חזה עוף אפוי ממולא בפטריות בציפוי פריך הדפסה
מתכונים - בשר



רכיבים:

 

2 חזות עוף – כ350 גרם יחד

½ בצל קצוץ דק

6 פטריות שמפניון קצוצות דק

1 פטריית יער קצוצה דק

1 כפית אבקת מרק פטריות

1 כפית שטוחה מיונז קל + 1 כפית שמן זית- לערבב יחד

2 כפות פירורי לחם

1 כפית שמן לטיגון הבצל

 

אופן ההכנה:

 

  1. לטגן את הבצל בכפית שמן  עד שיתרכך.
  2. להוסיף הפטריות למחבת למשך 2 דקות,
  3. להוסיף לתערובת:  מרק פטריות המורכב מכפית אבקת מרק פטריות + ½ כוס מים רותחים, לבשל יחד ½ דקה ולסגור האש.
  4. שוטפים תחת מים זורמים את חזה העוף. מניחים חזה  פתוח על משטח העבודה.
  5. שמים ½ מהתערובת של הפטריות על צד אחד. ולקפל אותו "קיפול - ספר".
  6. מורחים תערובת של מיונז + שמן זית שכבה קלה על הצד החיצוני
  7. טובלים את החזה המקופל (בצד המרוח) בפירורי לחם , מורחים את הצד השני וטובלים גם אותו בפירורי לחם.
  8. לרסס תבנית אפייה בתרסיס שמן,
  9. לאפות ללא כיסוי בתנור כ ¾ שעה, להפוך לצד השני  עוד ¼ שעה .


חפשו מתכון נוסף: