פרוסות עוף וחזה אווז ברוטב יין וחרדל הדפסה
מתכונים - בשר



רכיבים:

 

480 גר' חזה עוף פרוס לפרוסות של 120 גר' לפרוסה

120 גר' חזה אווז מעושן חתוך לרצועות דקות

1 גזר בינוני חתוך לרצועות דקות

2 שורשי פטרוזיליה חתוכים לרצועות דקות

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות דקות

1 ביצה

2 שיני שום כתושות

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

4 כפות שמן זית



לרוטב:


100 גר' מחמאה

כוס יין לבן חצי יבש

2 כפות חרדל דיז'ון אקסטרא פורט

טימין מ- 2 גבעולים

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

קורט פלפל שחור



לקישוט:


גבעול טימין

פלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:


1. בסיר גדול ממיסים את החמאה. מוסיפים את הטימין, השום, היין, הדיז'ון, מלח ופלפל שחור ומצמצמים עד שהרוטב מסמיך.

2. מסננים את הרוטב משאריות השום והטימין ומניחים בצד.

3. לוקחים פרוסת חזה עוף מניחים בין שני ניילונים ודופקים עם פטיש עד שהפרוסה נפתחת מעט. מניחים בצד ומערבבים את כל שאר החומרים בקערה.

4. לוקחים פרוסת חזה עוף ומניחים כאשר החלק הצר ביותר רחוק מאיתנו, לוקחים כף וחצי מהמלית ומניחים על החזה עוף כאשר בחלק הקרוב אלינו אנו משאירים רווח של 1 ס"מ.

5.  מגלגלים את הבשר ומורחים בכף שמן זית.

6. מניחים בתבנית עם נייר אפייה כאשר הסגר כלפי מטה, ניתן לשים קיסם ליתר ביטחון.

7. כאשר סיימנו לסדר את כל הגלילות, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

8. פורסים את הגלילה באלכסון ומניחים על הרוטב.

9. מסדרים יפה מעל גבעול טימין ומפזרים מסביב פלפל שחור גרוס.



חפשו מתכון נוסף: