בשר אהרוני הדפסה
מתכונים - בשר

אוסובוקו בנענע.

 

רכיבים:

 

4 -6 נתחי אוסובוקו עגל או בקר בעובי  3 - 6 ס"מ

2 כפות קמח תפוח אדמה

½ כוס שמן זית כתית מעולה

ראש שום שלם,  מחולק לשיניים מקולפות

1 בצל גדול מגורד

2-3 עגבניות, מרוסקות או מגורדות

כוס יין אדום

כוס מים

כוס ציר בקר

4-5 עלי דפנה

מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 כף גרגירי כוסברה

1 גזר,  מגורד

שורש פטרוזיליה מגורד

½ כוס  נענע טרייה,  קצוצה

קמצוץ טימין יבש

 

אופן ההכנה:

 

1. מנגבים מעט את נתחי האוסובוקו בעזרת נייר סופג ומקמחים היטב מכל הצדדים.

2. סוגרים את האוסובוקו במחבת עם שמן זית.

3. מוסיפים את שורש הפטרוזיליה,  הבצל והגזר המגורדים, ומתבלים בעלי הדפנה,תימין,  מלח,  פלפל ושום.

4. מוסיפים את המים, היין והעגבניות, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעתיים.

5. במהלך הבישול נוסיף את ציר הבקר שישמור על רמת הנוזל והטעם של האוסובוקו.

6. אחרי שעתיים של בישול נוסיף את גרגירי הכוסברה והנענע ונתקן טעמים עם פלפל ומלח. מבשלים עוד 5 דקות, מכבים הלהבה ומקררים את הבשר.

 



חפשו מתכון נוסף: