קובה בורגול במילוי עוף וצנוברים הדפסה
מתכונים - בשר

הכמויות מיועדות להכנת 15 יחידות.

רכיבים:

 

לקובה:


2 כוסות בורגול דק

2 תפוחי אדמה גדולים ומבושלים עם הקליפה

¾ כוס קמח

1 כפית מלח


למלית:


250 גרם חזה עוף

2-3 כפות צנוברים

1 כפית בהאר

1 כפית קינמון

1 כפית עוספור

1 כף סומאק


אופן ההכנה:


1. בצק הקובה: משרים את הבורגול במים פושרים במשך שעתיים. מסננים, סוחטים ומשהים בקערה.

2. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים בפומפיה דק.

3. מוסיפים את הבורגול לתפוחי האדמה, מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וגמישה.

4. המלית: חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות מאוד. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את קוביות העוף מעט על כל צד, עד שישחימו (זהירות לא לשרוף את הקוביות).

5. מעבירים את העוף לקערה, מצננים מעט ומוסיפים את שאר הרכיבים.

6. הכנת הקובה: מהעיסה יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג. (רצוי להרטיב את הידיים לפני יצירת כל כדור).

7. במרכזו של כל כדור יוצרים בעזרת הבוהן גומה ודוחסים לתוכה כף אחת מהמלית. סוגרים ומהדקים את השוליים.

8. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הקובה עד להשחמה.

9. מוציאים מהשמן ומניחים על גבי נייר סופג.


מומלץ להגיש ליד הקובה צלחת טחינה.


 

 



חפשו מתכון נוסף: