בשר טחון הדפסה
מתכונים - בשר



קציצות עם אפונה וגזר.

 

רכיבים:


 

½ ק"ג בשר בקר טחון
1 בצל,  קצוץ דק ומטוגן
2 גזרים,  מגוררים
2 שיני שום, קלופות ומגוררות בפומפיה/ 2 כפיות שום כתוש קפוא
1 ביצה
¼ כוס פירורי לחם
½ כפית סודה לשתיה
1 כף פפריקה
קורט כמון

 

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כפית אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור

 

 

לרוטב:


2 בצלים,  קצוצים דק

 

4 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
כף פפריקה
כף סילאן
3 כוסות מים

אפונה וגזר, קפואים

 

אופן ההכנה:

 

הקציצות:

 

1 . לקערה בינונית מוסיפים את כלל רכיבי הקציצות, מערבבים היטב (בעזרת הידיים) ומכניסים למקרר למשך ½ שעה.

 

הרוטב:


1. במחבת בינונית, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל והשום. לאחר שאלה מזהיבים מעט, מוסיפים את רסק העגבניות ואת המים, מערבבים היטב ומבשלים

במשך 10 דקות.

 

המנה:

 

1.  מנמיכים את הלהבה ומוסיפים לרוטב את הקציצות.

2. מבשלים במשך  10 דקות, מוסיפים  את הגזר והאפונה, מבשלים עוד  20 דקות.



חפשו מתכון נוסף: