באז'י - עוף ברוטב אגוזים הדפסה
מתכונים - בשר

 

 

 

רכיבים:


1 עוף בינוני
1 כוס אגוזי מלך , טחונים
8 שום שיני , מעוכות
פפריקה חריפה
מלח לפי טעם
2 מים כוסות רתוחים , מקורים


אופן ההכנה:


1. שמים את העוף בתבנית וצולים בתנור חם במשך חצי שעה , עד שישחים ויתרכך.
2. הופכים את העוף במחצית מזמן הצלייה. שמים את האגוזים ואת השום בקערה בינונית.
3. מוסיפים פפריקה ומלח ומועכים את האגוזים ביד עד שיוצא מהם השמן . מסננים את השמן לקערית קטנה ומניחים בצד.
4. מוסיפים לתערובת האגוזים את המים ומערבבים לעיסה אחידה . חותכים את העוף
לנתחים ומסדרים בכלי הגשה עמוק .
5. יוצקים על נתחי העוף את עיסת האגוזים ומטפטפים את שמן האגוזים .
6. משהים כשעה במקום קריר ומגישים קר.



חפשו מתכון נוסף: