קבב כבש עם כרובית בטחינה הדפסה
מתכונים - בשר

רכיבים:

 

1 ק"ג בשר כבש טחון גס

חבילת פטרוזיליה

1 כפית מלח

½ כפית בהראט

2 בצלים חתוכים לרבעים

4 עגבניות אדומות ובשלות

בצק של פיתה (אם אין בצק, ניתן להניח רבעים של פיתה עד לכיסוי הבשר)

1 שן שום

1 פלפל חריף

20 גרם צנובר

לכרובית בטחינה:

 

ראש כרובית מחולק לפרחים קטנים

שמן צמחי לטיגון עמוק

טחינה גולמית

מלח

מלח מעורבב עם מיץ לימון (או מלח לימון)

מים קרים מאוד

סומאק

 


אופן ההכנה:

 


1. קוצצים את הבצל ואת הפטרוזיליה דק מאוד (ככל שניתן).

2. מערבבים את הבצל, הבשר והפטרוזיליה יחד עם יתר התבלינים והצנובר.

3. משפדים את הבשר או יוצרים מהם קציצות. (לשיפודים מוסיפים את הרבעים של הבצל).

4. צולים את הבשר עד לרמת עשייה של חצי מבושל. משפדים גם את העגבניות וצולים אותם על האש או בתנור. מקלפים אותם ומועכים.

5. מניחים את רסק העגבניות בצלחת ועליה את הבשר שצלינו. את כדור הבצק מרדדים במערוך או ביד. מניחים את הבצק על הקבב ומכניסים לתנור.

6.מניחים את הבצק על הקבב ומכניסים לתנור לטמפרטורה של 200 ואופים במשך 10 דקות.


כרובית בטחינה:

 

7. לחמם שמן בסיר עמוק ולטגן את הכרובית.

8. להכין טחינה. לערבב מים קרים עם מלח לימון בקערה גדולה. להוסיף את הטחינה ולערבב בצורה יסודית.

9. לקצוץ את הכרובית המטוגנת, לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק. לקרר במקרר לפחות 30 דקות.

 

אופן ההגשה:

 

10. מסדרים את שיפודי הקבב על גבי צלחת ההגשה ומעל יוצקים כרובית בטחינה.



חפשו מתכון נוסף: