לביבות מצה - בומואלוס (הגירסא המתוקה) הדפסה
מתכונים - מאכלים לפסח



רכיבים:

 

5 מצות

5 ביצים

2 - 3 כפות סוכר

¼ כפית קינמון

1-2 כפיות קמח מצה עדין

מעט סוכר וניל

1 כף שמן

שמן לטיגון עמוק


לעיטור:

 

אבקת סוכר או סוכר לבזיקה


להגשה:


1 כף שמנת חמוצה לכל לביבה,

 

אופן ההכנה:


1. משרים את המצות בקערת מים, סוחטים ומפוררים. מניחים בקערה עמוקה.

2. טורפים היטב את הביצים ומוסיפים את השמן, הסוכר, הקינמון  וקמח המצה ומוסיפים את התערובת. מערבבים הכל לעיסה אחידה.

3. מחממים שמן לטיגון עמוק. נוטלים בכף מעיסת המצות ומטילים לתוך השמן החם, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב, מוציאים ומניחים על מגבת נייר.

4. מוציאים ממחבת הטיגון, סופגים את שאריות השמן ובוזקים מעט אבקת סוכר, מייפל, סירופ שוקולד.

 



חפשו מתכון נוסף: