מרק כרישה ושום הדפסה
מתכונים - מרקים


הצעת הגשה.


רכיבים:


40 גרם חמאה

200 גרם גבינת עיזים פיקנטית

3 כפות שמן זית

1 כף עלי תימין

5 עלי מרווה

3 עלי דפנה

1 ראש שום

2 שיני שום קלופות

1 בצל קצוץ גס

5 כרישות מנוקות, שטופות ופרוסות גס

7 כוסות מים

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

מעט אגוז מוסקט

1 מכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:


1. שמים בסיר גדול את החמאה, עלי התימין, שמן זית, מרווה, עלי הדפנה ומחממים. מחכים שהתערובת תבעבע ומוסיפים את שיני השום, הבצל והכרישה. מתבלנים במלח ובפלפל ומאדים תוך כדי ערבוב של 5-7 דקות, עד שהירקות רכים לגמרי.

2. מוסיפים את המים, תפוחי האדמה ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש מנוכה למשך שעה.

3. מכניסים את המחית למעבד מזון ומרסקים אותה, עד שמתקבלת מחית חלקה ואחידה. את המחית שהתקבלה מחזירים לסיר.

4. מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.



חפשו מתכון נוסף: