מרק עוף תאילנדי הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:


1 כף שמן בוטנים

1 כרישה פרוסה דק

1 כפית שום כתוש

1 כפית קארי צהוב

1 כפית כמון טחון

500 גרם כרעיים ללא עצמות, פרוסות דק

4 כוסות ציר או מרק עוף

2 כפות רוטב למון גראס

2 כוסות חלב קוקוס

2 כפיות צ´ילי כתוש

1 כף קורנפלור מעורבבת עם כף מים

1 כפית רוטב דגים

1 גמבה קטנה פרוסה

4 בצלים ירוקים קצוצים דק

1 כף מיץ ליים או מיץ לימון

1 כף עלי כוסברה קצוצים


אופן ההכנה:


1. מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים עד שהם מתרככים.

2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כדקה.

3. מוסיפים את העוף ומזהיבים קלות.

4. מוסיפים לסיר את הציר או המרק, רוטב הלמון גראס, חלב הקוקוס והצ´ילי הכתוש, ומביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה כ-10 דקות על אש נמוכה.

5. מוסיפים את בלילת הקורנפלור ואת רוטב הדגים, ומבשלים עד שהמרק מסמיך קלות.

6. לקראת ההגשה מוציאים מהמרק את עשב הלימון ומוסיפים גמבה, בצל ירוק, מיץ ליים וכוסברה.



חפשו מתכון נוסף: