חמיצת סלק הונגרית הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:


500 גרם סלק

1 כף מלח גס

¼1 ליטר מים

2 חלמונים


להגשה:


3 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים ומבושלים במי מלח


אופן ההכנה:


1. שוטפים היטב את הסלק ומקלפים.

2. חותכים לפרוסות או פלחים ושמים בצנצנת זכוכית עם כיסוי. מוסיפים מלח ומים ומניחים במקום מוצל למשך שבוע.

3. לאחר שבוע, מסננים את הנוזל לסיר בינוני ומביאים לרתיחה.

4. טורפים בקערה 2 חלמונים. מעבירים תוך טריפה 5 מצקות מהנוזל החם לקערת החלמונים בזה אחר זה להשוואת טמפרטורות.

5. מחזירים את תערובת החלמונים לסיר ומביאים לרתיחה עדינה תוך ערבוב מתמיד. מבשלים כך 5 דקות.

6. מסננים לכד או לקערת הגשה ומצננים היטב.

7. מגישים עם פלחי תפוחי אדמה מבושלים.



חפשו מתכון נוסף: