מרק בשר חריף הדפסה
מתכונים - מרקים



רכיבים:

 

1 ק"ג בשר עם קצת שומן, חתוך לקוביות
½ ק"ג עצמות בקר
10 כוסות מים
3 בצלים, חתוכים לקוביות
10 שיני שום
2 גזרים, קלופים ומגוררים
2 קופסאות קטנות רסק עגבניות

2 כפיות שום כתוש
6 עלי דפנה
5 עגבניות, ללא הקליפה, חתוכות לקוביות
½ כוס אורז שטוף (לא מבושל)
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית סוכר
3 פלפל אדום חריף, חתוכים לרצועות
½ צרור כוסברה

½ צרור פטרוזיליה

½ צרור שמיר
מלח ופלפל לפי הטעם

 

אופן ההכנה:


1. בסיר גדול מבשלים את העצמות והבשר. מסירים בעזרת כף את הקצף שנוצר.

2. משמנים קלות מחבת גדולה ומטגנים את הבצל והגזר עד להזהבה.

3. מוסיפים למחבת רסק עגבניות, שום כתוש, סוכר, מלח ופלפל ממשכים לטגן תוך כדי ערבוב, במשך 10 דקות.

4. כשהבשר מבושל, מוצאים אותו מסיר הבישול ושוטפים במים. מסננים את מי הבישול לסיר גדול.

5. מוספים לסיר את תוכן המחבת, הבשר עם העצמות, העגבניות, שיני השום ,עלי הדפנה ותפוחי האדמה. (במידת הצורך מוסיפים מים).

6. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 15 דקות.

7. מוסיפים את האורז, הפלפלים החריפים וממשכים לבשל עד שהאורז ותפוחי האדמה מוכנים.

8. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשמיר ומבשלים לךעוד 2 דקות.



חפשו מתכון נוסף: