קצת על ביצים הדפסה
מתכונים - פטנטים וטיפים לבישול ולאפיה

 

בישראל, ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של ביצים המשווקים ממשקים שונים וע"י ספקים שונים.

הביצים מסומנות על פי גודלן ומוטבע עליהן המועד האחרון לשיווק והמועד האחרון לשימוש כאשר הן נשמרות בקירור.

 

גודל הביצה מסומן באותיות לועזיות.


S - ביצה קטנה במשקל של עד 53 גרם.

M - ביצה בינונית במשקל הנע בין 53 - 63 גרם.

L - ביצה גדולה במשקל הנע בין 63 - 73 גרם.

XL - ביצה ענקית בעלת משקל העולה על 73 גרם.

 

מספר נקודות חשובות לשימוש בביצים:

 

1. לאחר רכישתן, יש לאחסן במקרר.

2. על גבי קליפת ביצה שאינה מבושלת קיימים חיידקים רבים מאוד. לאחר נגיעה בביצים לא מבושלות או באריזות הביצים, מומלץ לרחוץ היטב ידיים בסבון לפני שנוגעים בסוג מזון אחר.

3. אין לרחוץ במים ביצים שאינן מבושלות. קליפת הביצה בעלת נקבוביות. רחיצה במים עלולה להחדיר את החיידקים שעל גבי הקליפה לתוך הביצה.

4. מומלץ להשתמש בביצים בנות 7 ימים ממועד ההטלה. אם הביצים טריות מידי, הקליפה נדבקת לחלבון הביצה וקשה לקלפו.

 

איך יודעים אם הביצה טרייה ?

 

כשהביצה טרייה, ניתן בקלות להפריד בין החלבון (הלבן) לחלמון (הצהוב). ככל שהביצה טרייה יותר, החלבון סמיך יותר והחלמון ממוקם גבוה יותר (בשבירת הביצה).

אם החלמון נראה כאילו הוא שוקע ומתמוסס ומתאד עם החלבון, סימן שהביצה אינה טרייה ואין להשתמש בה.

 

 

 

 



חפשו מתכון נוסף: