פסטיליה דלידאם הדפסה
מתכונים - מטוגנים ופסטלים



רכיבים:

 

לבצק:

 

600 גרם קמח

2 ביצים

1 כוס שומן עוף מומס או כוס שמן רגיל

½ כפית מלח

1 כוס מים פושרים

שמן לטיגון

 

למילוי:

 

½ ק"ג בשר טחון

מעט אגוז מוסקט מגורד

½ כפית משיה

2 כפות חומץ

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל

עלה דפנה

2 ליטר מים

¼ כפית פלפל לבן

מעט מלח


אופן ההכנה:


 

הבצק:

 

1. להכין מכל החומרים בצק גמיש ויבש , לרדד לעלה ולמרוח ב 3-4 כפות שומן או שמן. לפזר מעט קמח, לקפל לשלושה קיפולים ולכסות במגבת.  להשהות במשך 30 דקות.

2. לרדד שוב לעלה בעובי של ½ ס"מ , לקרוץ עיגולים.

 

מילוי הבשר:

 

1. ממלאים את הסיר במים,  בעלה בדפנה ובבצל.  מרתיחים.

2. ליצור מהבשר הטחון 2 קציצות ולהוסיף לסיר.  לבשל במשך כשעה.

3. לסנן מהנוזלים ולהעביר לסיר יבש.  ליבש את הבשר על להבה נמוכה כ-10 דקות.

4. להוסיף תבלינים וחומץ,  לערבב היטב וליצור קציצות.

 

הפסטיליה:

 

להניח במרכז כל עיגול בצק קציצה מהבשר ולהדק רק סביב המילוי (כך שבעת הטיגון נוצרת מעין שושנה). לטגן בשמן עמוק וחם.

 



חפשו מתכון נוסף: