כופתאות משמש הדפסה
מתכונים - כללי



רכיבים:


20 משמשים רכים

20 קוביות סוכר


למעטפת תפוחי אדמה:


½ ק"ג תפוחי אדמה קלופים

½ ביצה טרופה קלות

25 גרם חמאה

2 כפות קמח מצה

1 כוס קמח רגיל


לציפוי:


שקית פירורי לחם

300 גרם סוכר

100 גרם חמאה


בנוסף:


קערית עם שמן – לשימון כפות הידיים


אופן ההכנה:


1. מבשלים תפוחי אדמה ברתיחה עדינה עד שמתרככים ובעודם חמים מועכים לקבלת פירה.

2.  מוסיפים את החמאה וממיסים אותה בפירה, מצננים.

3. כשהפירה קר מוסיפים את הביצה ואת הקמח על כל סוגיו. ולשים לבצק חלק ואחיד.

4. מגלענים את המשמשים ובכל אחד שמים קוביית סוכר, בינתיים מרתיחים מים בסיר לבישול הכופתאות.

5. משמנים את כפות הידיים, לוקחים חתיכה מהבצק ופותחים אותה למעין פיתה דקה על כף היד, עוטפים את המשמש, מכדררים את הבצק סביב המשמש ונפטרים מעודפים, מניחים על תבנית ששומנה מראש.

6. כשמסיימים למלא את הכופתאות מניחים אותם בעדינות בתוך סיר המים הרותחים, מבשלים ברתיחה עדינה עד שהם צפים + 2 דקות.

7. מוציאים את הכופתאות ומגלגלים בציפוי בנדיבות.

8. מגישים חם. הערה: את הציפוי ניתן להכין כמה ימים קודם ולשמור בכלי אטום: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים. כשהפרורים מתחילים להזהיב מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן עד להזהבת הפירורים.



חפשו מתכון נוסף: