איך מכינים חביתת ירק הדפסה
מתכונים - כללי

קוקו-סאבזי - חביתת ירק פרסית

 

רכיבים:

 

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור שמיר

1 צרור כוסברה

1 חבילה בצל ירוק - רק העלים הירוקים

10 עלים יפים של חסה

4 ביצים גדולות

כף אחת של אגוזים טחונים

כפית אחת של סודה לשתיה

1 כף קמח

מלח, פלפל שחור רצוי גרוס טרי

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

 

1. שוטפים את כל העלים הירוקים ומייבשים היטב. קוצצים אותם דק דק.

2. מחממים שמן במחבת גדולה, ומכניסים לתוכה את כל הירק הקצוץ. מטגנים תוך כדי ערבוב כחמש דקות, מכבים את האש, מעבירים לקערה, ומניחים להתקרר לגמרי.

3. כשקר, מוסיפים לירק את ארבעת הביצים הטרופות, מוסיפים את הסודה לשתיה, הקמח, האגוזים הטחונים, המלח והפלפל, מערבבים הכל היטב מחממים שמן במחבת.

4. שופכים את התערובת ומשטחים אותה לשכבה אחת. מכסים את המחבת במכסה, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומטגנים כך במשך 10 דקות.

5. מרימים קצת את השוליים ובודקים אם התחתית קיבלה מעטה שחום. בשלב זה התערובת במחבת אמורה להיות כבר מוצקה ולא נוזלית.

6. מחלקים את העיגול לארבעה רבעים, כדי שיהיה נוח להפוך, והופכים כל רבע לצד השני.

7. במחבת גלויה, ללא כיסוי, מטגנים את הצד השני גם כן למשך 10 דקות



חפשו מתכון נוסף: