מתכונים חדשים לראש השנה הדפסה
מתכונים - מאכלים לראש השנה



סלט עלים ברוטב ויניגרט גזר.


רכיבים:

 

לסלט:

 

1 חבילת עלי רוקט

½ שקית עלי בייבי

1 חסה מסולסלת, קטנה

1 תפוח עץ (רצוי אדום, על מנת שהמנה תהיה צבעונית וחגיגית)

3 יחידות עולש לבן

2 אפרסקים

2 כפות מיץ מלימון טרי

50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס, קלויים מעט בתנור

 

לרוטב:

 

1 גזר בינוני, קלוץ וחתוך לחצי

2 כפות מיץ מלימון טרי

2 כפות חומץ בן יין אדום

½ כפית ג'ינג'ר מגורר דק

½ כפית דבש/סילאן

6 כפות שמן זית

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

 

הסלט:

 

1. פורסים עבה את עלי העולש ומפרידים אותם. מכניסים לקערת ההגשה.

2. חותכים את הגבעולים הקשים מעלי הרוקט, שוטפים היטב ומייבשים.  בעזרת הידיים קורעים את העלים לחתיכות גסות.

3. חותכים את עלי החסה לחתיכות בינוניות.

4. חוצים את התפוח לחצי ומוציאים את הגלעינים שלו.  חותכים לפרוסות דקות וכל פרוסה חוצים שוב (¼ חתיכה מכל פלח של ½ תפוח). מניחים בקערה נפרדת.

5. חוצים את האפרסקים לשניים, מוציאים הגלעין ופורסים דק כל חצי.  כל פרוסה, חותכים שוב לחצי. מניחים בקערה עם התפוח.

6. על קערת הפירות החתוכים יוצקים את מיץ הלימון (שלא ישחירו).

 

הרוטב:

 

1. לקערת מעבד המזון מכניסים את הגזר ואת יתר המרכיבים ומעבדים, עד שהגזר מרוסק והאוטב הסמיך.

2. מתבלים במלח ובפלפל,  טועמים ומתקנים התיבול.

 

הרכבת המנה:

 

1.  מעל לעלי הסלט המסודרים בערת ההגשה מניחים את הפירות החתוכים ויוצקים חצי מכתותרוטב הויניגרט גזר.

2. מערבבים בעדינות ומפזרים מעל מעל אגוזים.

 

 



חפשו מתכון נוסף: