אורז וירקות מוקפצים הדפסה
מתכונים - אוכל אסיאתי

רכיבים:
2 כפיות רוטב דגים
10 פטריות שלמות
3 כפות שמן
1 בצל חתוך לחתיכות גדולות
3-4 כפיות שיני שום
2 כפיות ג´ינג´ר כתוש
2 גזרים קצוצים
12 פרחי ברוקולי חתוכים
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
3 כוסות אורז לבן או חום מבושל

לרוטב:
1 כף רוטב סויה
1 כפית יין אורז סיני לבישול ("שאוסינג")
½ כפית סוכר דקלים
1 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:
1. משרים את הפטריות במים רותחים במשך 15 דקות, מייבשים ומשאירים בצד ½ כוס ממי הפטריות.
2. מסירים את רגלי הפטריות, סוחטים מהן את הנוזל המיותר ופורסים כל פטרייה ל-5 פרוסות.
3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומניחים בצד.
4. מרתיחים שמן בווק ומטגנים את הפטריות, הבצלים, השום והג´ינג´ר במשך דקה. מוסיפים את תערובת הרוטב, את הגזרים, הברוקולי, הפלפל והאפונה. מטגגנים הכל יחד כ-3 דקות.
5. מוסיפים את האורז המבושל וממשיכים לטגן עד שכל המרכיבים מעורבבים היטב. מוסיפים את מי הפטריות ומערבבים היטב.
6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הווק ומבשלים כ-4 דקות נוספות.



חפשו מתכון נוסף: