סיניה הדפסה
מתכונים - מתכונים לשבת

 

 

הכמויות מיועדות להכנת 4-6 מנות.

 

רכיבים:

 

1 ק"ג בשר עגל שמן, טחון

¾ כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1 כפית בהרט

1 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2 כוסות טחינה מוכנה (מדוללת)

½ כוס צנוברים, מטוגנים קלות


אופן ההכנה:

 

1. מטגנים את הבצלים הקצוצים ב ½ כוס שמן זית.

2. בקערה בינונית מערבבים היטב את הבשר הטחון, הבצל המטוגן, ½ מכמות הפטרוזיליה הקצוצה,  ¾ מכמות הצנוברים והתבלינים, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. מרטיבים קלות את הידיים וצרים קציצות שטוחות.

4. מחממים מראש את התנור לחום בינוני (180º).

5. יוצקים למחבת את ¼ כוס שמן הזית הנותר ומטגנים את הקציצות במשך כ - 2 דקות מכל צד.

6. מסדרים על גבי נייר אפיה את הקציצות, יוצקים עליהם את הטחינה ואת יתרת הפטרוזיליה הקצוצה ואת יתרת הצנוברים.

7. מכניסים לתנור למשך 20 - 25 דקות.

 



חפשו מתכון נוסף: