דג דניס אפוי בירקות הדפסה
מתכונים - דגים ופירות ים



רכיבים:

 

2 דגי דניס  500 גרם כל דג
1 כף עשבי תיבול קצוצים (פטרוזליה ,טימין , טרגון )
מלח
פלפל
מחמאה לשימון התבנית
2 בצלים חתוכים דק
4 תפוחי אדמה חתוכים דק
300 גרם תרד טרי אחרי בלונשיר
2 גזרים חתוכים דק
2 שיני שום קצוצות
100 מ"יל שמן זית
4 עגבניות בשלות ללא קליפה וקצוצות
125 מ"ל יין לבן

 

אופן ההכנה:

 

  1. לחמם את התנור ל 200 מעלות.
  2. לשטוף ולנקות את הדג היטב ולייבש אותו, לחרוץ את העור במספר מקומות למרוח את הדג מבפנים ומבחוץ עם המלח הפלפל ועשבי התיבול.
  3. לשמן כלי עמיד בחום (קסרול) , לסדר בכלי שכבה של בצל ותפו"א לסדר את התרד על הבצל והתפו"א על  התרד את הגזר לפזר את השום על הכול.
  4. לשים את הדגים על הירקות ולצקת את השמן זית על הדגים והירקות .
  5. לכסות את התבנית עם נייר פרגמנט וכסף ולאפות כ15 דקות.
  6. להוציא   מהתנור להוריד את הנייר כסף להוסיף את העגבניות והיין ולהחזיר לתנור לא מכוסה 10 דקות נוספות לבדוק שהתפו"א רכים ולהגיש.


חפשו מתכון נוסף: