סטייק אנטריקוט הדפסה
מתכונים - סוגי בשר

 

מה זה בעצם ?

 

אַנְטְרֶקוֹט (מצרפתית Entrecôte - "בין הצלעות"; בעברית: ורד הצלע) הוא מונח המשמש במטבח הצרפתי המסורתי בפרט, ובמאכלי בשר בקר בכלל, לאומצה או לצלי, שמקורם בבשר שבין צלעות הבקר. האנטרקוט הוא נתח בשר עתיר סיבי שומן ("משויש").

נתח אנטרקוט מסורתי מכיל רקמת שריר, עוביו כשלושה סנטימטרים, ומשקלו בין 400 ל-500 גרם. עם זאת, כיום משמש המושג גם לנתחי בשר אחרים, שנלקחו, לדוגמה, מצידה האחר של הצלע, ומשקלם אינו אחיד.



חפשו מתכון נוסף: